Ministrul de externe al FRF acuza autoritatile ca nu finanteaza stadioanele fotbalului privat.

Directorul Departamentului de Relatii Internationale din cadrul FRF, Florin Prunea, a declarat ca Romania are stadioanele pe care le merita, dupa ce forul roman a informat ca doar stadionul Steaua poate gazdui meciuri din cupele europene la nivel inalt. „Nu poate nimeni sa oblige pe Steaua sa lase pe Dinamo sa joace pe stadionul ei. Dinamo trebuie sa aiba un stadion pe care sa joace. Nu are dreptul sa joace in afara, ci doar pe teritoriul tarii noastre. Avem ceea ce meritam. Daca nimeni dintre oamenii politici, autoritatile centrale nu se gindeste, se pare ca nu vom mai juca in cupele europene. E o situatie foarte delicata. E greu sa te duci sa joci pe terenul unei echipe rivale, pentru ca sint riscuri foarte mari. Piatra Neamt este un stadion mai degraba de Cupa UEFA", a spus Prunea.

Conform Regulamentului UEFA privind infrastructura stadioanelor, care va intra in vigoare pe 1 iunie 2007, Dinamo si Rapid nu vor mai putea evolua pe teren propriu, in cazul in care stadioanele din Soseaua Stefan cel Mare si din Giulesti nu vor primi acreditarea pentru categoria a 3-a, nici in turul intii si nici in faza grupelor Cupei UEFA.

Mai mult, in cazul in care Steaua ar trece de faza grupelor Ligii Campionilor, nu ar avea stadion pe care sa dispute meciurile.