Revista „Auto Hebdo" i-a urmarit timp de o luna pe soferii-candidati la prezidentiale. Cursa pentru putere se poarta si la volan.

Pe locul 1 in topul prezidentiabililor vitezomani se afla, cum era de asteptat, ambitiosul Nicolas Sarkozy. Acesta a rulat cu 130 km/h in zone unde limita legala era de 70. Fostul ministru de interne e urmat indeaproape de extremistul Jean-Marie Le Pen, care a condus cu aproximativ 55 km/h peste limita permisa. De altfel, Le Pen e un adept declarat al suprimarii limitelor de viteza pentru conducatorii auto. Candidatul centrist Nicolas Bayrou se situeaza, la fel ca in topul preferintelor alegatorilor, pe locul 3, cu 50 km peste limita admisa. In fine, socialista Ségolène Royal, se straduieste sa tina pasul, rulind cu 38 km mai mult peste viteza legala.

Uniunea nationala sindicala a instructorilor de scoli auto a declarat insuficient numarul de inspectori pentru permisele de conducere si de radare si a lansat o interpelare oficiala pe acest subiect catre candidati.