Constructia sediului central al Petrom, Petrom City, a fost atribuita prin licitatie firmei Alpine Bucuresti, controlata de grupul austriac Alpine Mayreder, in baza unui contract cu o valoare de circa 80 de milioane de euro, potrivit companiei petroliere. Petrom City va fi construit in nordul Bucurestiului, in zona Straulesti, unde compania detine un teren de 20 de hectare pe care va ridica un complex imobiliar. Constructia va incepe la sfirsitul anului, iar proiectul va fi finalizat in 2009, se arata intr-un comunicat al Petrom.

„In urma acestui contract am pus bazele unui nou sediu central, care va fi construit in mai multe etape, cu finalizare la sfirsitul anului 2009. Cladirea va fi una ultramoderna si va include facilitati la cele mai inalte standarde internationale", a declarat Reinhard Pichler, directorul financiar al Petrom.

Petrom a initiat acest proiect pentru a oferi o singura locatie pentru toti angajatii companiei, care in prezent isi desfasoara activitatea in sase birouri din Bucuresti. (S.B.)