Uniunea Sindicala MediaSind protesteaza "fata de incercarea de a reduce la tacere presa galateana prin imixtiunea administratiei combinatului siderurgic Mittal Steel din Galati in politica editoriala a institutiilor mass-media din zona". Intr-un comu
Uniunea Sindicala MediaSind protesteaza "fata de incercarea de a reduce la tacere presa galateana prin imixtiunea administratiei combinatului siderurgic Mittal Steel din Galati in politica editoriala a institutiilor mass-media din zona". Intr-un comunicat al uniunii se arata ca, potrivit sesizarilor primite din partea Sindicatului Solidaritatea, reprezentantul a peste 7000 de salariati ai Mittal Steel, si a Societatii Jurnalistilor din Galati, membru MediaSind, administratia TV Galati a interzis difuzarea emisiunii-dezbatere "Gandul de seara" in care liderii sindicatului prezentau revendicarile salariatilor, dupa ce, in urma cu numai cateva zile au intrerupt o alta emisiune cu acelasi subiect. "De asemenea, din protestul Sindicatului Solidaritatea reiese ca si celelalte institutii mass-media din Galati au avut aceeasi atitudine de manipulare fata de cele cateva mii de oameni care isi revendica drepturile ce li se cuvin prin contractul de privatizare Sidex. Conform declaratiilor conducerii Societatii Jurnalistilor din Galati, in legatura cu aceste grave incalcari ale deontologiei profesionale a fost sesizat si reprezentantul CNA de zona, inspectorul Roberto Iacomi, care a refuzat sa se implice in acest caz, afirmand ca "CNA nu poate interveni deoarece postul TV Galati apartine PSD, iar presedintele CNA, Ralu Filip, a fost pus in functie de catre Adrian Nastase".
MediaSind cere Comisiilor de specialitate ale celor doua Camere ale Parlamentului sa demareze de urgenta o ancheta fata de atitudinea CNA in ceea ce priveste acest caz si cere institutiilor mass-media galatene sa respecte Codul Deontologic al Jurnalistului, document obligatoriu pentru intreaga breasla. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.