Liderul Grupului Independentilor Democrati din PE, J.P. Bonde, a precizat, ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bucuresti, la invitatia liderului PIN, Cozmin Gusa, ca Romania ar trebui sa-si renegocieze cotizatia platita catre UE, nefiind co
Liderul Grupului Independentilor Democrati din PE, J.P. Bonde, a precizat, ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bucuresti, la invitatia liderului PIN, Cozmin Gusa, ca Romania ar trebui sa-si renegocieze cotizatia platita catre UE, nefiind corect sa plateasca 100% inca din primul an. J.P. Bonde a aratat ca Romania este membru cu drepturi depline al UE si, in consecinta, ar trebui sa ceara drepturi egale cu al celorlalte state.
El a precizat ca Irlanda si Marea Britanie, care sunt tari bogate, au platit 20% in primul an dupa aderare, 40% in al doilea an si 60% in al treilea an, in timp ce Romania, desi nu este o tara bogata, plateste 100% din contributie inca din primul an. "Nu e corect si propun sa negociati un targ mai bun. Daca nu platiti, se vor bloca subventiile de la UE. Nu aveti nici o reducere in ceea ce priveste plata taxei si de aceea ea trebuie renegociata pentru a oferi un targ corect?, a spus europarlamentarul. J.P. Bonde a pledat in favoarea transparentei in ceea ce priveste procesul legislativ din Parlamentul European, apreciind ca legile nu trebuie facute in spatele usilor inchise. Liderul PIN, Cozmin Gusa, a precizat ca J.P. Bonde este liderul Grupului Independentilor Democrati din Parlamentul European, un grup format din 24 de europarlamentari. Gusa a aratat ca PIN a inceput o colaborare fructuoasa cu acest grup, care este "eurorealist si, deci, eurocritic". (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.