Fostul saritor Sorin Matei este, in viziunea fostei campioane olimpice la aceeasi proba, Iolanda Balas Söter, cel mai potrivit pentru conducerea Federatiei Romane de Atletism.

Ilie Floroiu si-a luat ieri la revedere de la fostii subalterni, el predindu-i stafeta, provizoriu, lui George Boroi, comandantul Clubului Sportiv Steaua. Acesta va conduce destinele atletismului romanesc timp de trei saptamini, pina la Adunarea Generala de alegeri. Pentru functia de presedinte se vor infrunta George Boroi, Sorin Matei, Gabriela Szabo si Doina Melinte.

„Nu poti fi la doi stapini"

„Ca o parere personala, cred ca mai potrivit pentru a ocupa postul de presedinte este Sorin Matei, care timp de zece ani a lucrat la clubul din Craiova. Este cunoscut in lumea atletismului, stie legile. Federatia de atletism este una grea si nu merge treaba ca pe vremuri. Aici trebuie sa fii zi de zi pentru a tine legatura cu toate problemele. George Boroi este azi-miine general, pentru ca postul lui de presedinte la CS Steaua asta presupune. El nu poate fi in slujba a doi stapini. Trebuie sa aleaga si nu cred ca renunta la Steaua. Gabi Szabo este cunoscuta, dar nu cred ca este tentata de postul de presedinte. Mai repede cred ca si-ar dori functia de secretar general. Oricum, sint convinsa ca oricine va veni nu va fi o marioneta", a declarat fostul presedinte al FRA, Iolanda Balas Söter.

Doua medalii la Beijing

In vreme ce COSR nu vede cu ochi buni rezultatele din atletism, Octavian Morariu declarind ca se vor face chiar restructurari in cadrul lotului olimpic, Iolanda Balas este optimista: „In criza asta cu care se confrunta atletismul romanesc, eu cred ca tot ne vom intoarce de la Beijing cu doua medalii. Marian Oprea, daca e sanatos, e favorit cert la podium, iar a doua medalie poate veni de la disc fete, maraton, semifond".