Alpinistii care escaladeaza Everestul nu numai ca indura conditii dificile de mediu, dar trebuie sa fie capabili sa reziste intr-un spatiu foarte ingust, in imediata apropiere a colegilor, zile in sir. Ce impact are acest lucru asupra mintilor si cor
Alpinistii care escaladeaza Everestul nu numai ca indura conditii dificile de mediu, dar trebuie sa fie capabili sa reziste intr-un spatiu foarte ingust, in imediata apropiere a colegilor, zile in sir. Ce impact are acest lucru asupra mintilor si corpurilor lor? Pe 4 aprilie, la ora 21.00, Discovery Channel a lansat noul documentar Everest: Dincolo de Limite, un documentar unic care isi propune sa arate eforturile umane in incercarea de a-si infrange slabiciunile fizice si psihologice, pentru a-si atinge telurile. Discovery a filmat intreaga expeditie a unei echipe pe muntele Everest, utilizand tehnici de filmare de inalta performanta, inclusiv video-grafie pentru inalta altitudine si camere montate pe castile serpasilor. Pentru a aduce dificultatile urcusului pe Everest mai aproape de telespectatori, Discovery a convins doi alpinisti amatori, Teo Vlad si Catalin Onceanu, sa incerce sa supravietuiasca intr-o tabara de baza in centrul Bucurestiului, pentru doua saptamani. Tabara de baza Discovery Channel este amplasata in parcarea Plaza Romania, din Bulevardul Timisoara. Constructia este un cub cu laturile de 10 metri, avand inaltimea unui bloc de patru etaje. Tabara de baza a alpinistilor va fi amplasata la sase metri inaltime, pe o platforma acoperita cu iarba artificiala. Cei doi alpinisti, care stau acolo de la data de 30 martie, vor scrie intr-un blog. Telespectatorii vor putea sa-i urmareasca de la ora 10.00 a.m. pana la 22.00, multumita camerelor de filmat instalate in Base Camp. Imagini live for fi disponibile pe http://www.discovery. ro/everest. (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.