Cluburile romanesti care vor participa in cupele europene pot juca meciurile pe teren propriu fie pe Ghencea, fie in strainatate.

UEFA a trimis ieri Federatiei Romane de Fotbal ultima versiune a ierarhizarii stadioanelor din tarile afiliate, precum si categoria minima a unui stadion pentru ca acesta sa poata gazdui jocuri oficiale din cadrul anumitor faze ale competitiilor europene. In Romania, in acest moment exista un singur stadion de categoria a treia, care poate gazdui faze avansate ale competitiilor: cel din Ghencea. Toate celelalte arene sint de maximum categoria a doua si nu pot gazdui decit meciuri din fazele preliminare ale Cupei UEFA. Prin urmare, Dinamo, CFR Cluj, Rapid, Gloria Bistrita sau Timisoara, cluburi cu sanse in acest moment la participarea in cupele europene, vor fi obligate sa joace fie pe stadionul Ghencea, fie undeva in strainatate.

Clasificarile sint facute inainte de fiecare sezon de catre federatia la care sint afiliate cluburile. Cele care sint calificate in cupele europene completeaza chestionarele specifice si propun stadioanele care ar urma sa gazduiasca meciurile de pe teren propriu, iar UEFA le inspecteaza si da verdictul. Pentru a juca in turul I sau in grupele Cupei UEFA, respectiv in grupele Champions League, este nevoie de un stadion de cel putin categoria a treia.

ĄPunem mina pe mistrie, scoatem banii din conturi si incercam sa indeplinim criteriile. Stiam de mult ca nu ne incadram, dar speram ca pe ultima suta de metri si cu ajutorul Ministerului de Interne sa modernizam stadionul", ne-a declarat presedintele CA al clubului Dinamo, Nicolae Badea (foto). Ministerul de Interne are alocat in acest an pentru modernizarea complexului sportiv 52 de miliarde de lei vechi.