Multipla campioana nu a fost trecuta pe lista CE inaintea Internationalelor Romaniei, ultima testare inaintea stabilirii lotului.

Gimnasta Catalina Ponor nu a fost inscrisa pe lista oficiala a delegatiei feminine a Romaniei pentru Campionatele Europene de la Amsterdam, care vor avea loc intre 26 si 29 aprilie. Secretarul general al FR de Gimnastica, Mircea Apolzan, ne-a declarat ieri ca obiectivul pe termen lung al federatiei si al gimnastei este ca aceasta sa fie apta suta la suta pentru performanta la Campionatele Mondiale din luna septembrie, din Germania. „Este imbucurator ca are o forma fizica excelenta, cu o crestere a masei musculare si doar un kilogram in plus peste greutatea ideala de concurs. Catalina a efectuat luni circuitul medical la IMS si asteptam rezultatele. Ea si-a propus sa se antreneze cit mai bine, astfel incit sa poata face exercitiile la trei aparate: sol, sarituri si birna. Urmeaza ca noi s-o promovam la concursuri de anvergura, dar e putin probabil ca va participa la Internationalele Romaniei, de la finalul saptaminii viitoare. E prea devreme dupa ce a suferit de scarlatina, medicii recomandind sa faca treptat reintrarea in efort", a explicat Apolzan.

Ponor protesteaza

Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, sustine insa ca lotul nu este definitivat, iar Catalina Ponor solicita explicatii: „Eu sint la Bucuresti pentru a ma pregati pentru Europene. Nu mi se pare normal sa fiu exclusa din lot fara sa fiu testata. Nu mi-a spus nimeni ca nu voi participa la Internationalele Romaniei". Si antrenorul Matei Stanei sustine ca eleva sa poate merge la Amsterdam, mai ales ca a iesit excelent la vizita medicala.

Regulamentul Campionatului European permite modificari si cu 24 de ore inainte de inceperea concursului, dar Apolzan sustine ca „se impune un oarecare respect dupa ce s-au inaintat listele oficiale cu sportivi".

Epidemie de scarlatina

Toti componentii lotului olimpic de gimnastica, plus antrenorii acestora, membri ai familiilor lor, dar si din conducerea FR de Gimnastica se afla sub tratament cu antibiotice impotriva scarlatinei, dupa ce sportivul Robert Stanescu a fost diagnosticat, la finalul saptaminii trecute, cu aceasta boala. „Cind s-a dezbracat Robert, dupa concurs, aparuse deja eruptia. L-am transportat de urgenta la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale «Dr. Victor Babes», unde a fost diagnosticat cu scarlatina si a ramas internat. Din pacate, desi mai multi dintre antrenori si conducerea federatiei au anuntat Directia de Sanatate Publica, reprezentanti ai acestei institutii au venit la sala si in hotelul unde locuieste Robert abia luni dimineata. S-a facut dezinfectie peste tot si speram sa nu apara si alte cazuri. De aceea, am luat masurile de rigoare, astfel ca toti gimnastii din lot, corpul tehnic, chiar sotiile lui Marian Dragulescu si Ioan Suciu si copiii lor, plus cei care am asistat la concurs sa intram sub tratament cu antibiotice timp de o saptamina. Chiar si eu sint sub tratament!", a declarat Apolzan.

Lista pentru Amsterdam FR de Gimnastica a decis ca lotul feminin sa fie format din sportivele Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Aluissa Lacusteanu si Andreea Grigore, toate fiind inscrise la patru aparate. De asemenea, lotul masculin ii va include pe sportivii Marian Dragulescu, Razvan Selariu, Flavius Koczi, Daniel Popescu, Marius Berbecar si Adrian Bucur. Ultimul sportiv a „prins" lotul din cauza diagnosticarii de urgenta a gimnastului Robert Stanescu cu scarlatina. Gimnastii Razvan Selariu si Flavius Koczi vor participa in concursul individual compus, antrenorii urmind sa decida la fata locului la ce aparate vor concura ceilalti componenti ai lotului.