Primaria Capitalei respinge declaratiile unui angajat municipal - care a afirmat, marti, la un seminar pe teme imobiliare, ca "proprietatile revendicate nu ar trebui retrocedate" , si precizeaza ca procesul de restituire al imobilelor se desfasoar
Primaria Capitalei respinge declaratiile unui angajat municipal - care a afirmat, marti, la un seminar pe teme imobiliare, ca "proprietatile revendicate nu ar trebui retrocedate" , si precizeaza ca procesul de restituire al imobilelor se desfasoara potrivit legii.
Diana Olteanu, angajat al Directiei de Urbanism din cadrul Primariei Capitalei, a declarat ca proprietatile revendicate nu ar trebui restituite, intrucat cei care le solicita nu au mijloacele sa le intretina, dand ca exemplu situatia Castelului Peles, retrocedat recent fostului rege Mihai I. "Eu nu sunt de acord cu retrocedarile, fie ca sunt imobile, fie ca sunt parcuri sau terenuri. Numai statul poate sa intretina proprietatile care sunt revendicate. Cei care revendica imobilele vechi cauta doar castiguri materiale", a afirmat Diana Olteanu.
"Afirmatiile doamnei Diana Olteanu nu reprezinta punctul de vedere oficial al Primariei Municipiului Bucuresti in problema retrocedarilor. Domnia sa este angajata a Directiei Urbanism din cadrul PMB, directie care nu are nici un fel de atributii in privinta aplicarii legislatiei din domeniul retrocedarii proprietatilor. De la intrarea in vigoare a Legii 10/2001, Primaria Municipiului Bucuresti a facut si face eforturi sustinute pentru a grabi procesul de retrocedare. Prin urmare, cele afirmate de doamna Olteanu sunt parerile pur personale ale sale", se arata intr-un comunicat al municipalitatii.
Primaria Capitalei a inregistrat 42.425 dosare de retrocedare a unor imobile in baza Legii 10/2001. In ultimii patru ani, municipalitatea a emis 7605 dispozitii de primar general pentru solutionarea unora dintre cererile de retrocedare depuse. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.