Comisia Europeana a demarat negocierile pentru instituirea unui sistem unic de brevetare a inventiilor, care s-a lovit, in ultimii 20 de ani, de opozitia statelor membre. In acest moment, Europa se afla cu mult in urma SUA si a Japoniei in privinta p
Comisia Europeana a demarat negocierile pentru instituirea unui sistem unic de brevetare a inventiilor, care s-a lovit, in ultimii 20 de ani, de opozitia statelor membre. In acest moment, Europa se afla cu mult in urma SUA si a Japoniei in privinta protectiei proprietatii intelectuale, sistemul de brevetare din UE fiind lent, costisitor si ingreunat de problema traducerilor specializate. Spre exemplu, daca o companie doreste sa-si protejeze o inventie in jumatate din statele membre UE, ea va fi obligata sa plateasca de 11 ori mai mult decit in SUA si de 13 ori mai mult decit in Japonia. La aceste costuri se adauga litigiile care intervin intre sistemele juridice ale statelor membre, a caror rezolvare in justitie poate costa intre 50.000 si 1,5 milioane de euro. (R.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.