Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, intr-un mesaj de aniversare a Aliantei Nord-Atlantice, ca este important ca discursul politic cu privire la implicarea Armatei Romane in misiuni internationale sa fie unul responsabil, in deplin acord cu a
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, intr-un mesaj de aniversare a Aliantei Nord-Atlantice, ca este important ca discursul politic cu privire la implicarea Armatei Romane in misiuni internationale sa fie unul responsabil, in deplin acord cu angajamentele internationale ale Romaniei. El a sustinut ca ca, prin prestatia sa in cadrul NATO, Romania s-a afirmat ca un aliat european cu vocatie trans-atlantica. "Este un profil pe care dorim sa-l consolidam, prin contributia activa, inclusiv din cadrul Uniunii Europene, la intarirea relatiei trans-atlantice si a cooperarii intre NATO si Uniunea Europeana", a comentat seful statului. El a aratat ca apartenenta la Alianta inseamna solidaritate activa, bazata atat pe forta Tratatului Nord-Atlantic, cat si pe contributia la obiectivele si operatiunile Aliantei. "De aceea, Romania ramane profund angajata in misiunile NATO din Afganistan si Kosovo", a continuat seful statului. "Viitorul Summit NATO, din 2008, va avea o semnificatie aparte, motiv pentru care Romania a exprimat disponibilitatea de a-l gazdui. Am dori ca atunci cand vecinii si prietenii nostri din Balcani vor adera la Alianta, invitatia sa fie adresata dintr-un stat membru din regiune. Ca tara aflata la confluenta vecinatatilor sudice si estice ale Aliantei, Romania ar fi un loc potrivit pentru a marca interesul NATO de sprijinire a reformelor democratice din regiune, in paralel cu intarirea cooperarii cu Rusia", a subliniat Basescu. Presedintele si-a exprimat recunostinta pentru soldatii romani care isi indeplinesc misiunile. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.