Ambasadele Romaniei in strainatate si reprezentantii misiunilor diplomatice vor promova turismul romanesc in tarile unde nu exista puncte de informare, potrivit unui acord semnat ieri de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si Autoritatea Nationala
Ambasadele Romaniei in strainatate si reprezentantii misiunilor diplomatice vor promova turismul romanesc in tarile unde nu exista puncte de informare, potrivit unui acord semnat ieri de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT).
Proiectul a fost initiat, in urma cu o luna, de Departamentul pentru Diplomatie Publica. "Ambasadorii si reprezentantii misiunilor diplomatice vor promova prin materiale si brosuri turismul romanesc, mai ales acolo unde noi nu avem puncte de informare si de promovare", a declarat, ieri, presedintele ANT, Monica Barbuletiu. Primul pas al acestui acord va fi pus in aplicare, in aprilie, de catre ANT si Ambasada Romaniei in Cipru, unde vor fi organizate Zilele Traditiilor Romanesti.
Trecerea sectorului turistic de la Ministerul Transporturilor la noul minister pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii liberale este benefica, in conditiile in care, in cadrul noii structuri, actiunile de promovare a turismului vor avea o mai mare importanta, a mai apreciat Barbuletiu. Noul ministrul al IMM-urilor, comertului, turismului si profesiilor liberale este Ovidiu Silaghi. El a afirmat la audierile de la comisiile parlamentare de specialitate, pentru functia de ministru, ca va sustine investitiile in domeniu, dezvoltarea statiunilor turistice balneo-climaterice, precum si "consolidarea rolului si functiei de protectie a consumatorului". De asemenea, liberalul a precizat ca dezvoltarea turismului se va baza pe dezvoltarea infrastructurii, adaugand ca va incerca sa colaboreze cu autoritatile locale pe proiectele pentru turism.
Corina SCARLAT


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.