Oficialii Mercedes-Benz in Romania estimeaza ca modelul de clasa medie superioara va contribui cu 17,5% la vinzarile estimate pentru acest an.

Mercedes Car Group, divizie a subsidiarei DaimlerCrysler Automotive Romania, si-a majorat in sens pozitiv estimarile de vinzari pentru 2007. „Targetul nostru este sa comercializam 1.800 de unitati in Romania. Dar, dupa cum s-au prezentat lucrurile pina acum, cred ca vom depasi 2.000 de masini vindute pina la sfirsitul anului. Pentru E-Klasse ne asteptam la 340-350 de unitati", a declarat Valeriu Zaharia, directorul de marketing si vinzari al Mercedes Car Group.

Reprezentantii companiei importatoare au demarat un turneu de prezentare a noii clase E. Caravana a trecut prin 12 orase din Romania unde exista dealeri Mercedes-Benz.

Noua E-Klasse dispune de cinci motorizari pe motorina (de la 136 la 314 cai-putere) si cinci propulsoare pe benzina (de la 184 la 514 cai-putere). Pretul minim de achizitie incepe de la 31.800 de euro, fara taxe. Pe segmentul masinilor de clasa medie superioara, E-Klasse concureaza cu BMW Seria 5, Audi A6, Lexus GS sau Jaguar S-Type.

Potrivit lui Zaharia, pe 12 aprilie va fi lansata in Romania noua generatie a masinii de clasa medie C-Klasse. Preturile vor incepe de la 27.000 de euro, excluzind taxele.