Or, e un fapt stiut ca daca iti dai demisia nu te mai intereseaza daca seful tau are sau n-are inlocuitor. Conform legii, pentru ca "Vulpea" a avut functie de conducere, ar mai fi trebuit sa stea pe post 30 de zile. Dar ati vazut dvs. "Vulpe" sa plec
Or, e un fapt stiut ca daca iti dai demisia nu te mai intereseaza daca seful tau are sau n-are inlocuitor. Conform legii, pentru ca "Vulpea" a avut functie de conducere, ar mai fi trebuit sa stea pe post 30 de zile. Dar ati vazut dvs. "Vulpe" sa plece din fata macelariei? Demisia lui Ardelean a fost la misto! Mult mai gustoase sunt dosarele de politie politica, interceptarile in scop de santaj politic pe care le practica UM 0962 si pe care le-a acuzat Marian Santion, fostul sef al DGA, un alt pseudo-serviciu secret al MAI. Si nu vorbim aici de o ciozvarta aruncata pe furis, ci de geamantane carnoase, cu dosare despre toti adversarii politici ai lui Traian Basescu sau Calin Popescu Tariceanu, in functie de interese... Miza politica e atat de mare, iar santajul de partid e la un asemenea rang, incat "Vulpea" nu este doar un pion pe tabla de sah a serviciilor secrete. Ardelean e chiar un jucator. Si inca unul de calibru...
De ce sa fi facut "Vulpea" o asemenea gafa?! Sa declare negru pe alb - precum veti vedea in pagina de dezvaluiri a ziarului nostru - ca serviciul sau asculta telefoanele cu sculele din dotare, cand, conform legii, astfel de operatini pot fi efectuate numai pe aparatura SRI? Sa fie oare un personaj atat de versat precum Ardelean, care a rezistat pe functie la cel putin patru ministri - si e pe cale sa-l inghita si pe al cincelea, pe proaspat numitul Cristian David, cu fulgi cu tot - atat de stupid?! Ca si cum ar fi repetat, orbeste, gafa lui Claudiu Saftoiu, o imbecilitate care a si condus la demisia fostului sef de la SIE... Nu, "Vulpea" e uns cu toate alifiile! N-ar fi cazut, de-a-nboulea, intr-o astfel de capcana.
Prin raspunsul pe care-l da ziarului ZIUA, de fapt, Virgil Ardelean vrea sa "legalizeze", avant la lettre, o ilegalitate. El prezinta, cu nonsalanta, mascat printre alte artificii pseudo-jurnalistice, un fapt scandalos, ilegal, ca o banalitate pierduta prin text. Ardelean crede ca se joaca cu redactia ZIUA. Crede ca nu vom observa camuflajul sau... Realitatea e cu totul alta, iar ZIUA o da in fapt! Pe vremea cand Ion Iliescu si-a dorit, inaintea lui Basescu, o Comunitate de Informatii - bizuindu-se pe un SRI care ii era fidel -, Adrian Nastase l-a contracarat acordand puteri sporite serviciului guvernamental UM 0962, pe care l-a indrituit sa poata intercepta convorbiri telefonice si sa achizitioneze aparatura necesara, printr-o ordonanta de urgenta. Mai apoi, ordonanta n-a fost aprobata de Parlament, iar "Vulpea" trebuia sa predea sculele la SRI, singurul serviciu abilitat sa le foloseasca. Ceea ce nu s-a intamplat nici pana azi. Dupa ce ZIUA a semnalat ca UM 0962 intercepteaza telefoane cu aparatura din dotare, publicand si dovezi in acest sens, "Vulpea" ne-a raspuns ca totul e o inventie a ziarului nostru. Ieri, insa, Ardelean a recunoscut! A recunoscut pentru ca s-a temut sa nu ia calea lui Saftoiu. Desi demisia demisionarului e de-a dreptul ridicola. In realitate, "Vulpii" ii tataie fundul, vorba aceea, de-si face rana! Si ca sa nu i se banuiasca slabiciunea, apeleaza la vechea tactica, arhicunoscuta: cand ajunge la "struguri" zice ca-s acri!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.