Proiectul a demarat in toamna anului trecut cand Fundatia a dat 185 de aparate video-recorder insotite de casete video cu desene pentru copii in 13 judete ale tarii. "Scolile ne-au trimis o schita de proiect (pe o pagina) din care sa vedem daca sunt
Proiectul a demarat in toamna anului trecut cand Fundatia a dat 185 de aparate video-recorder insotite de casete video cu desene pentru copii in 13 judete ale tarii. "Scolile ne-au trimis o schita de proiect (pe o pagina) din care sa vedem daca sunt interesati sa stimuleze interesul copiilor pentru lectura si in ce masura vor folosi aparatura, in ce scopuri si activitati", ne-a declarat Raluca Munteanu, reprezentant al Fundatiei RTC. "Noi am gandit sa-i stimulam, le-am dat mijloacele spre a citi si a-i face sa priveasca filme sa le deschidem apetitul spre lectura", au declarat reprezentantii fundatiei. Dupa ce au urmarit desenele animate si au citit mai mai mult despre personajele vazute copiii din aceste scoli au trimis lucrari de pictura si compuneri cu personajul favorit. Aceste lucrari au fost evaluate de profesorii din cadrul Casei Corpului Didactic Bucuresti. La concurs au participat 62 de scoli din Bucuresti (9 gradinite, 17 licee, 26 scoli generale) iar premiile au constat in rechizite, globuri pamantesti, carti etc. Festivitatea de premiere, gazduita de CCD-Bucuresti, a fost gandita intr-un mod original fiind provocati atat copiii cat si cadrele didactice la o competitie in care se "puncta" imaginatia, creativitatea si indemanarea. "Concenceptul nostru este "timp liber inteligent petrecut" apropiind toti factorii atat cadrul didactic, parintele comunitatea si alegem spatii conventionale cat si neconventionale. Tinerii talentati au posibilitatea sa ne prezinte un proiect, sa dovedeasca ca acest proiect are un impact, ca schimba ceva si noi le asiguram suportul. Reprezentam o fereastra deschisa pentru orice tanar care are un gand, o idee care poate fi pusa in practica. Daca nu avem puterea financiara s-o facem, atunci avem indrazneala sa gasim pe cineva cu bani sa ne ajute sa facem ca ideea sa devina realitate" ne-a declarat Mariana Mihai, directorul Fundatiei RTC.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.