Editata la Brumar, "Maestrul meu, Corneliu Baba" de Liviu Lazarescu este o carte-eveniment pentru lumea artei plastice si pentru iubitorii acesteia, lansarea fiind programata azi, de la orele 17.00, la Muzeul de Arta din Timisoara. Pictorul Liviu Laz
Editata la Brumar, "Maestrul meu, Corneliu Baba" de Liviu Lazarescu este o carte-eveniment pentru lumea artei plastice si pentru iubitorii acesteia, lansarea fiind programata azi, de la orele 17.00, la Muzeul de Arta din Timisoara. Pictorul Liviu Lazarescu a stat 40 de ani in preajma lui Baba - ca invatacel, apoi ca asistent la catedra de pictura a Institutului de Arte Plastice din Bucuresti si, in cele din urma, ca prieten. Cartea contine, in prima partea a sa, insemnari ale ucenicului mereu atent la cele spuse de autorul "Regilor nebuni". Transcrise, vorbele lui Corneliu Baba au aura lucrurilor memorabile, a unor verdicte artistice. In a doua parte, sunt incluse articole scrie de maestrul Baba si interviuri acordate de acesta. In cele 300 de pagini ale volumului - ce va fi prezentat publicului de catre Maria Albani, Pavel Susara, Marcel Tolcea si Robert Serban -, sunt reproduse peste 50 de lucrari (majoritatea color) semnate de Corneliu Baba. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.