Afectiunile virale de tip gonoree, sifilis sau negii genitali se transmit in proportie de 90 la suta din cauza contactelor sexuale neprotejate, dar unii medici cred ca si o igiena mult prea riguroasa poate favoriza imbolnavirea.

Medicul specialist dermatolog Sanda Popescu, de la Centrul medical Medicover, a explicat ca, in multe cazuri, igiena in exces poate duce la sensibilizarea florei vaginale, fapt ce favorizeza instalarea mult mai rapida a bolilor virale.

Tinerii sint mai prudenti

Acesta este motivul pentru care de fapt medicii recomanda prezervativul ca unica forma de protectie impotriva afectiunilor cu transmitere sexuala.

Medicul a atras atentia ca cea mai mare parte a bolnavilor care se prezinta la medic cu astfel de afectiuni sint persoane de virsta medie. Categoria sociala nu reprezinta insa un criteriu de imbolnavire.

„Spre surprinderea medicilor, tinerii sint mult mai constienti de riscurile la care sint supusi in cazul unui contact sexual neprotejat decit persoanele adulte", a precizat medicul dermatolog.

Educatie sexuala in scoli

Sanda Popescu spune ca medicii considera foarte importanta studierea educatiei sexuale in scoli, pentru ca este una dintre putinele ocazii in care tinerii pot afla in mod organizat care sint pericolele la care sint supusi in cazul unui contact sexual neprotejat. (N.I.)