Clientul trebuie sa aiba un telefon compatibil, sa cumpere dispozitivul GPS cu 79 de dolari si sa plateasca un abonament de opt dolari pe luna.

Operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania a lansat ieri un serviciu care permite clie
Clientul trebuie sa aiba un telefon compatibil, sa cumpere dispozitivul GPS cu 79 de dolari si sa plateasca un abonament de opt dolari pe luna.

Operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania a lansat ieri un serviciu care permite clientilor sa utilizeze telefonul mobil ca dispozitiv de navigare in Romania si in 18 state europene. Serviciul este disponibil abonatilor pentru opt dolari lunar, tarif care ofera accesul la harti in Romania si include traficul de date in sistem GPRS. Pentru tarile europene se adauga un tarif de cinci dolari pe luna plus costul traficului GPRS in roaming. Clientii trebuie sa plateasca insa 79 de dolari pentru dispozitivul GPS (Global Positioning System), care functioneaza separat de telefonul mobil. Momentan, solutia oferita de Vodafone este compatibila cu 42 de telefoane mobile, dintre care doar 19 in portofoliul companiei. Denumita Vodafone Navigator, solutia permite utilizatorilor sa caute si sa vizualizeze o locatie pe harta, sa identifice traseul pina la un punct de interes sau o adresa, sa calculeze distanta pina la destinatia dorita si sa indice cea mai rapida sau cea mai scurta ruta intre doua locatii. Vodafone Romania este al doilea mare operator de telefonie mobila in sistem GSM din tara noastra (dupa Orange Romania), cu peste 7,7 milioane de clienti la finele anului trecut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.