Federer, invingator in trei turnee de Grand Slam in 2006 (Australian Open, Wimbledon, US Open), are in palmares 47 de turnee castigate, dominand incontestabil tenisul mondial. Federer nu a fost prezent la ceremonia de premiere, desfasurata luni seara
Federer, invingator in trei turnee de Grand Slam in 2006 (Australian Open, Wimbledon, US Open), are in palmares 47 de turnee castigate, dominand incontestabil tenisul mondial. Federer nu a fost prezent la ceremonia de premiere, desfasurata luni seara la Barcelona, dar a transmis un mesaj video. "Este o mare onoare pentru mine sa primesc acest premiu pentru a treia oara", a declarat elvetianul. Isinbaieva, in varsta de 24 de ani, a fost nominalizata pentru al treilea an consecutiv, iar cand a aflat ca va primi premiul a sarit de bucurie. "Sunt atat de fericita!", a repetat de mai multe ori atleta. Sportiva rusa, cea mai buna saritoare cu prajina din toate timpurile, este campioana olimpica, mondiala si europeana in aer liber si detine si titlurile mondial si european in sala. De asemenea, rusoaica a doborat de 18 ori recordul mondial. Amelie Mauresmo, in varsta de 27 de ani, singura sportiva nominalizata la doua categorii (sportiva anului si revelatia anului) a cucerit trofeul pentru revelatia anului, dupa ce a castigat primele doua titluri de Grand Slam din cariera in 2006 (Australian Open si Wimbledon), iar Serena Williams a fost invingatoare la categoria cea mai spectaculoasa revenire. Cea mai buna echipa a anului a fost desemnata nationala de fotbal a Italiei, pentru victoria in finala Cupei Mondiale din Germania. Surferul american Kelly Slater a primit premiul pentru cel mai bun sportiv intr-un sport de actiune, in timp ce legenda fotbalului german, Franz Beckenbauer, a primit un trofeu pentru intreaga cariera. Un numar de 1.068 ziaristi sportivi din 128 de tari au facut parte din Juriul de Selectie Laureus, care a stabilit lista sportivilor nominalizati la toate categoriile, iar votul decisiv a fost acordat de cei 44 de membri ai Laureus World Sports Academy, printre care se numara si Nadia Comaneci si Ilie Nastase. Anul trecut, castigatorii au fost tenismanul elvetian Roger Federer si schioara croata Janica Kostelic. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.