O sa evit subiectele zilei, respectiv restructurarea Guvernului, dispozitia Mioarei de a-l accepta pe Petre acasa si faptul ca Ion Ion Tiriac Tiriac o va lua de sotie pe Maria Marinescu, pentru a va relata direct de la fata locului un incident petrec
O sa evit subiectele zilei, respectiv restructurarea Guvernului, dispozitia Mioarei de a-l accepta pe Petre acasa si faptul ca Ion Ion Tiriac Tiriac o va lua de sotie pe Maria Marinescu, pentru a va relata direct de la fata locului un incident petrecut azi in timp ce ma aflam in masina personala. Conduceam asadar calm, cu 30 km/h pe o straduta pe care nu incapea decit o singura masina. Cind mai aveam putin pentru a parasi aceasta punte chinezeasca vad ca din partea opusa intra o masina a carei soferita, desi ma vede si isi da seama ca eu am parcurs 90% din traseu, totusi intra. Fireste, ne oprim bot in bot. Ca sa iesim din incurcatura eu ar fi trebuit sa dau cu spatele 200 de metri, ea 5. Si totusi ma priveste absenta prin parbriz si continua sa vorbeasca la mobil fara sa schiteze nici cea mai vaga intentie de a da in marsarier. Acum, ar trebui sa va spun ca respectiva era o mare doamna a societatii civile, o regina a democratiei, adepta infocata a respectarii legilor si strajera de serviciu a corectitudinii politice. O persoana pe care o vazusem de zeci de ori la televizor. Are reputatia unei doamne de fier a societatii civile al carei discurs public e un model de rationalitate si coerenta. Femeie desteapta, ce mai! Dat fiind ca voiam sa plec de-acolo, incep sa fac manevre mici astfel incit sa scap din ambuteiaj. Inainte, inapoi, usor cit sa nu ating masinile parcate, negociam spatiul la milimetru. Doamna vorbea la mobil in continuare si astepta. In final, s-a creat un spatiu suficient cit sa se strecoare pe linga mine si sa demareze. De-asta mi-e uneori scirba de Romania: pentru ca toti sint ingeri joviali la teveu, iar cind te prind pe o punte chinezeasca te-ar arunca in apa fara ezitare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.