"Eu nu sunt de acord cu retrocedarile, fie ca sunt imobile, fie ca sunt parcuri sau terenuri. Numai statul poate sa intretina proprietatile care sunt revendicate. Cei care revendica imobilele vechi cauta doar castiguri materiale", a afirmat Olteanu,
"Eu nu sunt de acord cu retrocedarile, fie ca sunt imobile, fie ca sunt parcuri sau terenuri. Numai statul poate sa intretina proprietatile care sunt revendicate. Cei care revendica imobilele vechi cauta doar castiguri materiale", a afirmat Olteanu, la seminarul "Se muta Centrul Bucurestiului in nord?" organizat de Ziarul Financiar. "Cum va intretine Regele Mihai Castelul Peles cand se stie ca nu are bani?", a spus reprezentantul Primariei.
Interventia arhitectului-sef adjunct a venit dupa discursul lui Sebastian Gutiu, partener in cadrul firmei de avocatura Schoenherr si Asociatii, care a criticat recentele modificari aduse Legii fondului funciar 18/1991. Potrivit modificarilor, terenurile pe care sunt amplasate retele stradale si parcuri publice, terenurile pentru rezervatii naturale si parcuri nationale, monumentele, ansamblurile si siturile arheologice si istorice, precum si monumentele naturii, nu pot fi dezafectate din domeniul public decat in cazuri de exceptie pentru lucrari de interes national. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.