FC Bruges sau Standard Liège sint echipele care l-au curtat insistent pe Rednic in aceasta iarna.

Nesiguranta de la nivelul conducerii lui Dinamo se transmite si in vestiar: rezultatele din 2007 sint catastrofale, iar antrenorul pare din ce in ce mai tentat sa plece in Occident. Surse apropiate lui Mircea Rednic sustin ca acesta s-a inteles deja cu un club din Belgia, FC Bruges si Standard Liège fiind cele mai plauzibile variante. Bruges, care i-a oferit inca din iarna 500.000 de euro pe an, are actualmente un antrenor obscur, pe Cedomir Janevski, un macedonean de 46 de ani, fara nici un rezultat notabil ca tehnician si cu o cariera modesta ca jucator. Pe locul cinci in clasament, clubul traverseaza unul dintre cele mai negre sezoane. Nici la Standard Liège lucrurile nu sint chiar in regula, deoarece echipa este pe locul trei, fara nici o sansa la titlu sau la un loc de Champions League. Antrenor este fostul mare portar Preudhomme, numit in 2006.

CV impresionant pentru roman

Rednic a cucerit deja ca antrenor la Rapid un titlu si o Cupa a Romaniei si este la un pas de un al doilea succes pe banca lui Dinamo. In plus, sansele de a face o figura frumoasa in Champions League sint destul de putine, necesarul de jucatori de care Dinamo are nevoie pentru a se intari fiind greu de acoperit de o conducere care parca are doar miini pentru luat. De asemenea, desi cu toate obiectivele indeplinite in iarna, Rednic a fost mai mereu sicanat de catre o parte din conducere, din acest motiv refuzind sa-si prelungeasca intelegerea cu Dinamo la propunerea facuta de Cristi Borcea acum o luna. In locul sau, cel mai probabil va reveni Ioan Andone, liber de contract dupa demisia de la Omonia Nicosia.

Pact pentru stadion?

Raminind la Dinamo, o varianta fantezista se aude dinspre Stefan cel Mare: „ciinii" nu s-ar supara daca ar pierde duminica in Ghencea, dusmanii de la Steaua urmind sa le puna la dispozitie stadionul pentru meciurile de acasa din Champions League. Acest pact ar intari si mai mult pozitiile lui Dinamo si Steaua in editia urmatoare din Liga I, deoarece banii din Champions League, cel putin cinci milioane de euro, le-ar permite transferuri importante. In acest context devine foarte interesanta declaratia lui Raducioiu, care a spus ieri ca „trebuie sa fim conectati la aceasta partida pentru ca este una aparte, chiar daca nu extrem de importanta pentru noi, deoarece sintem pe primul loc la o distanta de 12 puncte de urmatoarea clasata".