Vodafone Romania colecteaza incepand de miercuri telefoane mobile si accesorii, in scopul reciclarii, de la toti utilizatorii de telefonie mobila din Romania prin 74 de puncte amenajate in magazinele sale din tara, a informat operatorul.
Prin a
Vodafone Romania colecteaza incepand de miercuri telefoane mobile si accesorii, in scopul reciclarii, de la toti utilizatorii de telefonie mobila din Romania prin 74 de puncte amenajate in magazinele sale din tara, a informat operatorul.
Prin acest program, Vodafone Romania colecteaza telefoane mobile, baterii, incarcatoare, dispozitive hands-free, cabluri de date, indiferent de model si de starea de functionare a acestora. Initiativa isi propune reducerea cantitatii de deseuri electronice, pentru un mediu mai curat si mai sanatos, sustine operatorul.
"Ii incurajam pe toti utilizatorii de telefonie mobila sa nu arunce dispozitivele uzate fara sa se gandeasca la faptul ca ele pot reprezenta o forma de poluare a mediului. Vodafone Romania ii invita, deopotriva, pe clientii sai si pe utilizatorii altor companii de telefonie mobila sa se alature acestei initiative, prin depunerea aparatelor uzate in punctele de colectare din magazinele Vodafone.", declara in comunicat, Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romaania.
Telefoanele si accesoriile colectate de Vodafone Romania vor fi procesate de Fonebak UK, compania cu care operatorul colaboreaza la nivel international pentru reciclarea dispozitivelor uzate.
Telefoanele care sunt in stare de functionare vor fi reconditionate si reutilizate in tari in curs de dezvoltare din Africa, facilitand astfel accesul la serviciile de telefonie mobila utilizatorilor cu posibilitati materiale limitate. Terminalele si accesoriile care nu pot fi reparate vor fi dezmembrate, iar materialele componente vor fi recuperate si refolosite pentru fabricarea de echipamente noi, printr-un proces de reciclare ce se va derula in afara Romaniei, mai precizeaza comunicatul operatorului.
Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 7,71 milioane clienti la sfarsitul lui 2006. Vodafone are divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 36 de tari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.