Cu premierul venit in tribuna oficiala sa-si sustina echipa din copilarie si cu Basescu pierdut printe suporteri, giulestenii au pierdut cu 2-3 in fata Stelei si s-au departat la cinci puncte de ultimul loc care duce in Liga Campionilor.

Duminca seara, Presedintele si Premierul au dat politica pe fotbal Cu suporterii in greva, cu multe absente in lot si cu o serie de opt meciuri fara victorie in deplasare, Steaua parea ca porneste cu sansa a doua in derby-ul cu Rapid. Si antrenorul Cosmin Olaroiu se pare ca a luat in calcul acest lucru, pregatind o tactica defensiva, dublata de contraatacuri taioase, care in final a dat rezultate. Trei greseli de portar

Echipa din Ghencea a cistigat cu scorul de 3-2 (goluri 40' Ganea, 69' Zicu pentru Rapid, respectiv 20' Thereau, 58' Badea, 85' Ochirosi pentru Steaua) si se bate cu CFR Cluj pentru ultimul loc care duce in Liga Campionilor, in timp ce Rapidul nu mai are voi sa faca pasi gresiti in urmatoarele etape pentru a tinde spre acelasi obiectiv. La proportiile scorului au contribuit din plin si cei doi portari, Coman gresind la doua goluri, iar brazilianul Andrey la unul.

Fani nervosi

Rapidistii au avut probleme inca inainte de inceputul meciului, deoarece Mazilu s-a accidentat la incalzire si a fost inlocuit cu Emil Dica. A urmat un "recital" al suporterilor, care l-au luat la tinta pe brazilianul Elton, iar arbitrul Lubos Michel a fost nevoit sa intrerupa meciul pentru citeva minute pentru potolirea spiritelor. Cu citeva ore inainte, o parte a fanilor giulesteni se batusera cu omologii lor mai entuziasti de la Steaua in mall, jandarmii operind 40 de arestari. Si Gigi Becali a avut problema cu fanii, fiind aproape de a se bate, la intrarea in stadion, cu o persoana care l-a injurat pe Mirel Radoi.

Ochirosii de trei puncte

Eroul meciului a fost tinarul Ochirosii, care a deviat in poarta lui Coman un sut-centrare a lui Vali Badea cind mai erau citeva minute pina la final. Dupa meci, saptamina de post pe care se lauda ca au tinut-o Copos si Becali pare sa fi avut efecte. Patronul giulestenilor a laudat pragmatismul adversarilor, in timp ce finanatorul stelistilor a recunoscut ca Rapidul a fost echipa mai buna, iar Steaua a cistigat cu noroc ieri seara. Cu toate acestea, Becali a anuntat ca a dublat prima pina la 10.000 de dolari, insa banii vor intra in conturile fiecarui jucator doar daca Steaua va termina campionatul pe locul secund.

Premierul la oficiala, presedintele in peluza Dupa o zi plina de evenimente politice, Calin Popescu Tariceanu si Traian Basescu au tinut sa-si arate adversitatea si la fotbal. Primul ministru a stat in tribuna oficiala, alaturi de Vladescu si Copos, in timp ce presedintele, un cunoscut sustinator al Stelei, a stat in mijlocul suporterilor giulesteni, alaturi de fiica sa Elena.