Municipalitatea Bucurestilor ar putea pierde dreptul de preemptiune pentru achizitionarea imobilului in care se afla sediul UNITER, dupa ce consilierii municipali liberali si democrati s-au certat in sedinta de sambata si au amanat votarea proiectului de hotarare.
"Din sedinta de azi (sambata - n. red.), tot ce a fost proiect de patrimoniu nu a trecut, pentru ca e nevoie de doua treimi. S-ar putea sa pierdem dreptul de preemptiune pentru imobilele pe care le-am fi putut cumpara si transforma in gradinite. Regret lipsa de maturitate a unor colegi, pentru ca erau cateva imobile cu care rezolvam problema gradinitelor. Este si cazul cladirii Uniter", ne-a declarat primarul general Adriean Videanu. Ion Caramitru, presedintele UNITER, a declarat pentru agentia Mediafax ca situatia de sambata din Consiliul General afecteaza uniunea, dar ca "acesta-i jocul politic". "Pana la urma, vor trebui sa se inteleaga si sa voteze".
Edilul Capitalei a negociat cu proprietarul cladirii, Dorel Marian, reusind sa-l convinga sa vanda municipalitatii imobilul in care functioneaza UNITER, din anul 1990. Potrivit proiectului de hotarare respins in sedinta CGMB, Primaria Capitalei urma sa-i plateaca proprietarului suma de 2.294.333 de euro, fara taxele aferente tranzactiei. Acestea vor fi suportate de catre proprietarul cladirii, se mai arata in proiectul de hotarare. Imobilul situat pe strada George Enescu nr. 2-4 (sectorul 1) a fost retrocedat, in baza Legii 10/2001, inca din primavara anului trecut, iar negocierile cu Primaria au pornit de la o oferta initiala (a proprietarului) de 3,7 milioane de euro. Municipalitatea intentiona sa-si exercite dreptul de preemptiune pentru achizitia acestei cladiri, precum si a altor sase imobile situate in Centrul Istoric si care s-au aflat, pana de curand, in administrarea sa, dar au fost recuperate de fostii proprietari - in instanta sau prin dispozitii de punere in posesie.
Sambata, intre consilierii municipali liberali si cei democrati a izbucnit un conflict generat de respingerea unui proiect de hotarare prin care PNL a solicitat invalidarea mandatelor de consilier a cinci fosti membri ai partidului (Florin Bumbas, Ilie Romeo Dumitru, Maria Ciuc, Mioara Radu si Mircea Valentin), care trecusera la PLD. In contra proiectului au votat democratii si conservatorii din CGMB. Nemultumiti, consilierii municipali ai PNL s-au abtinut de la toate cele 50 de proiecte de hotarare supuse dezbaterii CGMB. Printre acestea, achizitionarea de imobile, cu viitoare destinatie de gradinita, in str. Radu Calomfirescu nr. 10, Sector 3, si str. G-ral Budisteanu Constantin nr. 28 bis, Sector 1, si trecerea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 2 in administrarea Teatrului Tineretului Metropolis a unei parti din sediul acestuia din str. Mihai Eminescu 89, Sectorul 2. Dezbaterea a fost amanata pana dupa Sarbatorile Pascale, fara sa se intrevada, insa, solutia de acord administrativ intre membrii recent ruptei Aliante.