Consilierii PSD din Consiliul General au solicitat, in sedinta de sambata, organizarea unui referendum prin care bucurestenii sa decida daca societatea Apa Nova merita sa mai presteze servicii in Capitala.
"In baza rezultatelor referendu
Consilierii PSD din Consiliul General au solicitat, in sedinta de sambata, organizarea unui referendum prin care bucurestenii sa decida daca societatea Apa Nova merita sa mai presteze servicii in Capitala.
"In baza rezultatelor referendumului, CGMB va decide daca va mai pastra contractul cu Apa Nova", a precizat Victor Stan, consilier PSD. Primarul general Adriean Videanu a a apreciat drept "pagubos pentru oras" contractul municipalitatii cu Apa Nova, dar a spus ca este nevoit sa respecte intelegerea incheiata intre Primarie si concesionarul serviciului de apa. Edilul a cerut consilierilor sa scoata de pe ordinea de zi proiectele de hotarare prin care CGMB lua act de propunerea de sanctionare a societatii Apa Nova cu 6,1 milioane de euro. El a amanat, astfel, amendarea societatii Apa Nova, dar a anuntat, in contrapartida, ca va deschide o ancheta la Autoritatea de reglementare a serviciilor de apa-canal - ARBAC -, pe care o suspecteaza ca a emis sanctiunile respective incalcand procedurile contractuale.
Adrian Cristea, seful ARBAC, ne-a declarat ca este vorba despre patru amenzi, in valoare de 1,5 milioane euro fiecare si una de 100.000 de euro, care au fost propuse de institutia municipala care supravegheaza derularea contractului, pentru nefinalizarea in termenul prevazut de contract (5 ani - n. red.) a contorizarii blocurilor, pentru nereguli privind facturarea abonatilor, si pentru nerespectarea nivelului de servicii.
Si REBU e pe duca
CGMB a amanat si discutarea hotararii privind strategia de salubrizare ce s-ar putea realiza la nivelul Sectoarelor Capitalei. Prezent la sedinta, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a afirmat ca acest vot de amanare este "o incercare disperata de a bloca organizarea unei licitatii publice si de a proteja interesele societatii REBU". Remarca sa a dus la politizarea temei, edilul fiind acuzat de consilierii PSD ca a vrut sa cumpere actiuni la REBU, dar ca "membrii PD nu le-au lasat din mana". "Nu acceptam lectii de drept de la un primar. Inseamna ca ne considera inculti sau ca nu stim sa citim si sa respectam legea. Nu stim de ce se considera ca o licitatie anterioara este mai buna decat una ulterioara. Se incearca schimbarea regulilor jocului in timpul jocului, pe considerente politice. De ce nu se spune de fapt ca REBU este jumatate al CGMB si ca dl. Chiliman a incercat sa cumpere actiunile acestei societati si nu a reusit, iar acum incearca sa prejudicieze si CGMB, prin toate aceste actiuni care le face, scazand valoarea de piata a societatii?", a afirmat consilierul PSD Doru Giugula de la tribuna.
Adriean Videanu a declarat, la finalul sedintei CGMB, ca in cei doi ani de mandat nu a primit nici o propunere de imbunatatire a serviciilor de utilitati publice din partea primarului liberal Andrei Chiliman. "Administrarea serviciilor de salubrizare trebuie sa se faca de primariile de sector, dar strategia trebuie sa se faca unitar la nivelul municipalitatii, ca o obligatie legala. CGMB nu este dispus sa vanda actiunile pe care le detine la REBU la nici un fel de societate, catre nimeni", a apreciat Adriean Videanu.
Contractul cu REBU expira pe 18 august.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.