Represalii liberale in Neamt

Viceprimarul liberal al municipiului Piatra Neamt, Mihaela Stoica, a fost suspendat timp de un an din PNL in urma votului Delegatiei Permanente a filialei judetene. Liberalii nemteni ii reproseaza lui Stoica faptul ca PNL a pierdut sediul partidului si ca ar fi sprijinit evacuarea PNL din fosta cladire ocupata de partid. Suspendarea viceprimarului Stoica din functie se adauga celei dictate impotriva primarului orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Totodata, PNL Neamt a decis sa-l excluda din rindurile sale pe consilierul local Andrei Baciu. Acesta este acuzat ca a incalcat Statutul partidului intrucit a contestat prin presa decizia forurilor de conducere a PNL de dizolvare a Biroului de Conducere al PNL Piatra Neamt. (D.D.)

PC vrea inapoi la guvernare in Vaslui

Conservatorii vasluieni s-au oferit sa-si ajute colegii liberali din judet dupa ce acestia au ramas singuri la guvernare. Ei au asigurat ca vor sprijini PNL in viitoarele activitati, chiar si cu resurse umane in diferite posturi de conducere ale institutiilor deconcentrate. „Filiala Vaslui a PC are multi oameni valorosi, bine pregatiti, care ar putea conduce cu succes o institutie la cirma careia acum se afla democratii", s-a grabit sa anunte simbata Marian Ciurea, liderul conservatorilor vasluieni. (R.B.)

Marko vrea anticipate in primavara

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat simbata la Tirgu-Mures ca ar dori ca alegerile parlamentare sa se faca anul viitor inaintea celor locale. „Am putea face alegeri pentru Parlament la inceputul anului, in februarie-martie, ceea ce ar fi bine si, dupa aceea, alegeri locale. Este o opinie, o sugestie pentru partenerii nostri", a declarat Marko Bela, citat de NewsIn. In plus, liderul UDMR i-a recomandat premierului ca de acum sa nu se gindeasca la altceva decit la organizarea alegerilor pentru PE in toamna aceasta. (R.B.)

Turcan crede ca Guvernul e condus de Patriciu

„Guvernul Romaniei este condus, de fapt, de Dinu Patriciu si de oligarhia transpartinica ale caror scopuri personale au ingropat definitiv atit interesele cetatenilor, cit si liberalismul", afirma deputatul PLD Raluca Turcan. Ea crede ca viitorul premierului Tariceanu este ingropat, odata ce a decis sa fie sustinut de PSD. Turcan isi exprima regretul fata de membrii PNL care sint martorii dezastrului politic si sint folositi ca masa de manevra pentru sustinerea acestei coalitii antiliberale si antireformiste. (C.S.)