Toate modificarile care vor fi facute pe legislatia privind drepturile copilului prevad sanctiuni care se vor aplica tuturor celor implicati in sistem, inclusiv presedintilor consiliilor judetene, a declarat secretarul de stat de la Autoritatea Natio
Toate modificarile care vor fi facute pe legislatia privind drepturile copilului prevad sanctiuni care se vor aplica tuturor celor implicati in sistem, inclusiv presedintilor consiliilor judetene, a declarat secretarul de stat de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC), Bogdan Panait.
"Legislatia in vigoare este foarte clara, are sanctiuni, le vom aplica si vreau sa va spun ca tot ce facem de acum inainte in domeniul legislatiei prevede sanctiuni care vor fi aplicate de la presedintele Consiliului Judetean pana la toti cei care sunt implicati in sistemul de protectie sociala si protectia copilului. Nu este normal sa existe atatea cazuri de abuz si nimeni sa nu fie pedepsit", a declarat secretarul de stat Panait. El a subliniat ca este surprins neplacut de faptul ca oamenii care nu au nici un fel de pregatire in domeniu, care au lucrat la viata lor in cu totul alte domenii, ajung sa dea consultanta unor tineri care isi incep viata acum.
Panait a facut aceste declaratii dupa ce corpul de control al Autoritatii a finalizat anchetarea unor cazuri de abuz sau de nerespectarea drepturilor copilului in trei centre de plasament si a constatat diverse nereguli. Unul dintre centrele verificate a fost cel de la Codlea, unde o fata de 13 ani a devenit mama dupa ce a intretinut relatii sexuale cu un alt copil din centru. Astfel s-a constatat, printre altele, ca in acel centru au fost incalcate standardele minime obligatorii. Un alt caz in care a intervenit Corpul de control de la ANPDC a fost Centrul de plasament Cotroceni, care in urma verificarilor a fost inchis. Potrivit raportului intocmit de echipa de control, in cadrul centrului au fost ocrotiti atat copii sanatosi clinic, cat si copii cu probleme de sanatate, dar si multe alte incalcari ale prevederilor legale. Corpul de control a constat ca nu a fost respectata procedura legala pentru inchiderea Centrului de Plasament Cotroceni, copiii fiind transferati fara sa existe acordul in acest sens al parintilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.