Liviu Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei, ne-a explicat, intr-un interviu, ca a trebuit sa astepte trei ani pana la clarificarea situatiei juridice a terenului din Aleea Cioplea, unde va construi blocuri pentru tineri si pentru evacuatii din
Liviu Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei, ne-a explicat, intr-un interviu, ca a trebuit sa astepte trei ani pana la clarificarea situatiei juridice a terenului din Aleea Cioplea, unde va construi blocuri pentru tineri si pentru evacuatii din casele nationalizate.
Care este situatia in prezent?
Anul acesta incep lucrarile de construire a trei blocuri, suntem in procedura de licitatie si speram ca in aprilie sa inceapa deja lucrarile la santierul din Aleeea Cioplea, pentru aproximativ 300 de unitati locative destinate tinerilor si persoanelor evacuate din imobilelor nationalizate. Nu sunt foarte multe, cererile acumulate in timp sunt mult mai numeroase - circa 6000 - dar am promisiunea primarului general Adriean Videanu ca municipalitatea se va implica in achizitionarea de pe piata libera a unor locuinte pentru aceste doua categorii sociale.
In aceste conditii, ar mai fi posibila aplicarea Legii 15/2003?
Este o criza grava, majora, daca ne referim la terenuri. Eu a trebuit sa astept, pentru terenul din Aleea Cioplea, aproape 3 ani pana sa am permisiunea proprietarului - in speta CGMB -, sa incep constructia. Trebuie sa avem documente ca este liber de orice sarcina si servituti, ca nu este revendicat, ca nu sunt conducte de utilitati etc. etc. ca sa putem construi pe el. Numai ca si cei de la municipalitate - pentru ca cererile de revendicare se introduc la sediul proprietarului, deci la Consiliul General, noi suntem doar administratori -, are o mare problema: trebuie sa faca aceasta evaluare, tinand cont de cererile de revendicare.
V-as da numai un exemplu prevazut in lege: in momentul in care este inregistrata o cerere de revendicare, nu poti sa faci nici o investitie pe acel teren, pana la lamurirea situatiei juridice a terenului respectiv. Si atunci, stai si evaluezi dosarul respectiv. Din zecile de mii de dosare, o sa intre si acesta, la un moment dat, dupa doi sau nu stiu cati ani, si atunci se constata ca respectiva cerere nu a fost indreptatita. Ai putea construi ceva pe acel teren, numai ca trei ani ai stat degeaba, pentru ca a trebuit sa astepti si sa respecti prevederea legala. Acesta este cazul nostru, in Aleea Cioplea.
In Aleea Cioplea construiti pe banii Primariei?
Da, din bugetul local am alocat sumele necesare realizarii acestor trei imobile, noi licitam doar constructorul.
Cand estimati ca vor fi gata?
Eu sper cat mai repede. Daca incep lucrarile in aprilie, in primavara viitoare sa fie gata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.