Unul dintre cei trei acuzati in dosarul "Jaful Secolului", Gabriel Velescu (foto), a fost eliberat. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au admis, la sfarsitul saptamanii trecute, cererea de revocare a mandatului formulata de acesta. Decizia
Unul dintre cei trei acuzati in dosarul "Jaful Secolului", Gabriel Velescu (foto), a fost eliberat. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au admis, la sfarsitul saptamanii trecute, cererea de revocare a mandatului formulata de acesta. Decizia a fost definitiva, motiv pentru care Velescu a parasit penitenciarul Jilava si va fi judecat in stare de libertate pentru furtul a 2,6 milioane de euro.
Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, in urma cu un an, la cate 14 ani de inchisoare pe Petru Nica, Gabriel Velescu si Aurelian Paven. De asemenea, cei trei au mai fost obligati sa plateasca opt miliarde de lei vechi, suma nedescoperita in timpul anchetei in acest caz. Inculpatii au contestat hotararea Tribunalului Bucuresti, avocatii acestora solicitand Curtii de Apel Bucuresti rejudecarea dosarului si reducerea pedepselor, pe care Nica, Velescu si Paven le considerau a fi prea mari. Avocatul lui Petru Nica cerea instantei Curtii de Apel Bucuresti ca acesta sa fie condamnat pentru infractiunea de abuz de incredere, si nu de furt, asa cum a fost incadrat, el fiind considerat principalul vinovat in cazul "Jaful Secolului". CAB a respins, la sfarsitul lunii iunie 2006, apelurile formulate de Petru Nica, Gabriel Velescu si Aurelian Paven, mentinand pedepsele date de instanta inferioara celor trei inculpati. Hotararea a fost atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a decis rejudecarea cauzei la Tribunalul Bucuresti. In urma cu trei ani, Petru Nica, ajutat de Gabriel Velescu si Aurelian Paven au fugit cu o masina blindata, incarcata cu bani proveniti de la mai multe filiale ale unei banci.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.