Primul Congres al PLD a debutat cu atacuri dure la adresa PNL si a partidelor de Opozitie si cu declaratii de dragoste pentru PD si Traian Basescu. In fapt partidul lui Stolojan viseaza la o alta alianta in care sa joace rolul principal. Liderii P
Primul Congres al PLD a debutat cu atacuri dure la adresa PNL si a partidelor de Opozitie si cu declaratii de dragoste pentru PD si Traian Basescu. In fapt partidul lui Stolojan viseaza la o alta alianta in care sa joace rolul principal. Liderii PLD au vorbit despre consolidarea dreptei romanesti, alaturi de PD.
"PLD are azi o singura optiune: aceea de a fi un partid de opozitie. Avem nevoie de un curent liberal puternic, modern si coerent, parte a unei forte de dreapta consolidate.Ii asteptam alaturi de noi pe partenerii nostri de la PD, ca sa refacem impreuna Alianta pe care au votat-o romanii in 2004", a precizat deputatul PLD. La randul sau, Valeriu Stoica a sustinut ca PLD si PD au datoria sa reunifice dreapta si ca "este problema PD daca doreste sa fie folosit la schimb cu PSD, pentru a face respiratie artficiala unui muribund", precizand ca PLD nu este o anexa a democratilor. "Sa fie insa foarte clar. Nu suntem anexa PD. Cea mai buna dovada este evolutia noastra diferita. Noi nu am avut nici o ezitare sa ne declaram in Opozitie fata de majoritatea PNL-PSD-PRM-PC", a spus Stoica. El a spus ca PD trebuie sa decida "daca doreste sa fie folosit din cand in cand, la schimb cu PSD, pentru a face respiratie artificiala unui muribund". Stoica a tinut sa respinga si speculatiile potrivit carora PLD este "partidul prezidential al lui Traian Basescu". "S-a speculat pe apropierea noastra de Traian Basescu. Trebuie sa fie foarte clar ca nu suntem un partid inventat de presedinte. Daca pozitiile noastre coincid, este pentru ca suntem de aceeasi parte a baricadei, si intelegem in acelasi fel pericolul instaurarii oligarhiei, iar restul, este doar manipularea coalitiei de stanga folosind toate mijloacele media", a mentionat acesta.
Produsul toxic
Deputatul PLD Cristian Boureanu a declarat, sambata, ca premierul Calin Popescu Tariceanu "ramane acelasi produs toxic pentru poporul roman", desi este "impachetat frumos de catre consilierii sai". "Asistam in mod cert in aceste zile la revenirea PSD la putere, in mod fraudulos si cu complicitatea PNL. Nu mai are importanta daca PNL recunoaste sau nu colaborarea cu PSD, intrucat aceasta a devenit evidenta pentru oricine. Chiar si impachetat frumos de consilierii sai, Calin Popescu Tariceanu ramane acelasi produs toxic pentru poporul roman", a declarat deputatul Cristian Boureanu. Acesta a aratat ca premierul este "corupt in toate sensurile cuvantului". "Corupt de putere, corupt moral, corupt de grupurile de interese transpartinice care il tin ca prim-ministru de paie, pentru a le reprezenta interesele intr-un guvern scapat de sub controlul democratic al cetatenilor", a aratat Boureanu. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.