Potrivit unui ordin al ministrului Educatiei, absolvirea si licenta/diploma consta, fiecare, din una-doua probe, stabilite de senatul universitar, si anume: evaluarea cunostintelor fundamentale si de specialitate; prezentarea si sustinerea lucrarii d
Potrivit unui ordin al ministrului Educatiei, absolvirea si licenta/diploma consta, fiecare, din una-doua probe, stabilite de senatul universitar, si anume: evaluarea cunostintelor fundamentale si de specialitate; prezentarea si sustinerea lucrarii de absolvire/lucrarii de licenta/proiectului de diploma. Unele universitati particulare, cum este "Spiru Haret", si-au anuntat deja studentii ca vor finaliza pregatirea cu un test grila.
La stat insa, rectorii universitatilor doresc mentinerea sistemului clasic de organizare a licentei. Ecaterina Andronescu, rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti, a declarat ca nu va schimba in nici un caz structura examenului. Conducerea Univeristatii Bucuresti isi mentine si ea ideea organizarii a doua probe, dar va discuta, in prima sedinta de Senat, ordinul ministrului Hardau. "Au mai fost ani cu o singura proba la licenta. In fond, daca avem o comisie buna de examen este suficienta o singura proba pentru evaluarea pregatirii candidatului. Nu inteleg de ce atata agitatie", si-a exprimat nedumerirea Mihail Hardau. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.