O galerie de arta din New York, Statele Unite, a starnit mania unui grup de catolici dupa ce a anuntat decizia de a expune o statuie a lui Iisus Hristos realizata din ciocolata cu lapte. Statuia cu inaltimea de 1,80 metri, intitulata "My Sweet Lord",
O galerie de arta din New York, Statele Unite, a starnit mania unui grup de catolici dupa ce a anuntat decizia de a expune o statuie a lui Iisus Hristos realizata din ciocolata cu lapte. Statuia cu inaltimea de 1,80 metri, intitulata "My Sweet Lord", este o reprezentare a lui Iisus rastignit pe cruce. Seful Ligii catolice, Bill Donohue, a calificat aceasta creatie drept "unul dintre cele mai groaznice atacuri asupra sentimentelor crestine". Sculptura, realizata de artistul Cosimo Cavallaro, va fi expusa incepand de luni la Lab Gallery din Manhattan, un cartier select din New York. Liga catolica, cea mai mare organizatie pentru apararea drepturilor civile ale catolicilor din SUA, a mai criticat si perioada aleasa pentru deschiderea acestei expozitii. Cavallaro, un artist canadian, este celebru pentru faptul ca utilizeaza de multe ori alimente ca ingrediente pentru creatiile sale. Artistul a utilizat 90 de kilograme de ciocolata pentru a realiza aceasta sculptura care, in mod neobisnuit, il reprezinta pe Iisus fara vesminte. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.