Cotidianul Financial Times noteaza, in editia electronica de ieri, ca premierul roman a sugerat ca ar putea sa o demita pe Monica Macovei, ministrul Justitiei, din cauza refuzului acesteia de a coopera cu ceilalti membri ai Guvernului. "Fiecare minis
Cotidianul Financial Times noteaza, in editia electronica de ieri, ca premierul roman a sugerat ca ar putea sa o demita pe Monica Macovei, ministrul Justitiei, din cauza refuzului acesteia de a coopera cu ceilalti membri ai Guvernului. "Fiecare ministru trebuia sa tina cont de principiul de baza al solidaritatii guvernamentale", a declarat premierul roman intr-un interviu acordat cotidianului britanic. "Aceasta regula se aplica si in cazul Monicai Macovei. Nu putem face exceptii", a subliniat el. Monica Macovei este perceputa de cercurile occidentale ca fiind initiatoarea masurilor riguroase anticoruptie si de reformare a sistemului juridic, mult apreciate la Bruxelles, iar orice actiune care ar duce la demiterea sa va fi atent supravegheata de UE, arata Financial Times. Pe de alta parte, publicatia citata precizeaza ca o serie de oficiali comunitari sustin ca ar fi timpul ca "eroul aderarii Romaniei" sa se retraga in cazul in care nu se mai bucura de increderea premierului sau a presedintelui roman. Si International Herald Tribune aloca spatii largi crizei politice de la Bucuresti, subliniind, intr-un articol aparut luni, ca "telenovela politica romaneasca poate avea serioase consecinte pentru noul stat membru al UE". (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.