Dezamagirea a pus stapanire pe delegatia romana la Mondialele de natatie din Australia, dupa ce reprezentativa de polo a ratat calificarea in sferturile de finala, desi isi propusese intrarea in careul de asi, iar inotatorii parasesc pe capete com
Dezamagirea a pus stapanire pe delegatia romana la Mondialele de natatie din Australia, dupa ce reprezentativa de polo a ratat calificarea in sferturile de finala, desi isi propusese intrarea in careul de asi, iar inotatorii parasesc pe capete competitia dupa seriile eliminatorii din reuniunile de dimineata, singurul cu obiectivul indeplinit fiind Razvan Florea.
Daca inotatorii romani prevesteau inca de la plecarea din tara evolutiile slabe de la cea de-a XII-a editie a CM, laureata olimpica de la Atena, Camelia Potec, spunand clar ca nu este pregatita pentru intrecerile de la Melbourne, in schimb, poloistii antrenati de Vlad Hagiu (foto) au plecat spre Antipozi increzatori ca vor reusi sa-si imbunatateasca locul 6 obtinut la Montreal. Din pacate, insa, sperantele poloului romanesc intr-o medalie au fost brusc naruite intr-un baraj de infarct cu Grecia, in care medaliata cu bronz mondial a scapat basma curata, desi s-a aflat in deriva minute bune. Si chiar daca biletele pentru grupa valorica 1-8 s-au pierdut in meciul cu Grecia, mai toti tricolorii recunosc ca au scapat printre degete o mare performanta dupa ce au capotat, in premiera, in fata unui adversar modest, dar bataios, Canada, care ulterior a fost eliminata in baraj de Rusia, cu 17-13. "Ca valoare, suntem peste Italia, Rusia si Germania. Daca nu era acel blestemat meci cu selectionata Canadei, eram in grupa 1-8. Asa...", spunea cu regret Vlad Hagiu, in vreme ce Edi Andrei, capitanul tricolorilor a pus degetul pe rana. "Am platit cu varf si indesat faptul ca n-am gestionat bine superioritatile. Iar in momentele cheie din meciurile decisive, atat grecii, cat si canadienii, au speculat erorile noastre. Pacat ca n-am prins in fata Greciei aceeasi evolutie din meciul cu Ungaria", a punctat Andrei-Dina, completat de golgeterul tricolorilor, Radu Cosmin.
"Am pierdut calificarea din cauza greselilor de la superioritatile numerice si din aparare. Iar esecul cu Canada ne-a aruncat pe alt culoar, meciul cu Rusia fiind mult mai la indemana noastra", a concluzionat cel care a marcat pentru Romania opt goluri din 12 actiuni. Astfel, in vreme ce prima grupa valorica a fost amanetata integral de opt echipe din Europa, Serbia - Grecia, Croatia - Rusia, Spania - Italia si Ungaria - Germania fiind meciurile din sferturi, programate azi in bazinul MSAC, echipa Romania este nevoita sa joace in grupa 9-12 impotriva Australiei, de la ora locala 21 (n.r. - ora 14 la Bucuresti), iar SUA va intalni Canada. Si daca tot am vorbit de dezamagiri, sa spunem ca evolutiile lamentabile ale inotatorilor nostri au continuat si ieri, in cea de-a treia zi a intrecerilor gazduite de bazinul olimpic montat in incinta "Rod Laver Arena", Valentin Preda, Ioan Gherghel, Dragos Coman, Camelia Potec si Ionela Cozma ratand accesul in semifinale. Astfel, sperantele noastre la medalii se diminueaza pe zi ce trece, singura sansa reala fiind la Razvan Florea, care va concura maine la 200 metri spate. "Dupa cursa de la 100 de metri spate (n.r. - proba la care a obtinut calificarea la JO 2008), cred ca pot scoate un rezultat bun la proba mea favorita. Sper intr-o medalie, dar va fi foarte greu, in conditiile in care lupta este acerba", a spus Florea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.