Interagro, compania patronata de omul de afaceri Ioan Niculae, are mai putin de o luna, adica pina pe 15 aprilie, pina cind trebuie sa achite Romgaz o datorie ce se ridica la 27-28 de milioane de euro, a declarat ieri ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian. In caz contrar, livrarile de gaze naturale catre grup vor fi sistate.

Ministrul a avut o intilnire, recent, cu marii consumatori de gaze naturale, cu reprezentanti ai autoritatii de reglementare in domeniu si cu furnizorii.

Grupul Interagro cuprinde mai multe companii din domenii diverse, printre cele mai importante numarindu-se o serie de combinate de ingrasaminte chimice, mari consumatoare de gaze naturale. Este vorba despre SC Sofert SA Bacau, Azochim Piatra Neamt si Donawchem. Niculae activeaza de asemenea si pe piata asigurarilor, detinind Asirom.

Romgaz este principalul producator de gaze naturale din Romania si detine si cele mai importante depozite de gaze la nivel national. Firma de stat extrage anual peste sase miliarde de metri cubi de gaze naturale, asigurind aproximativ jumatate din productia interna, celalalt mare producator fiind Petrom. (A.S.)