"Initiativa Rice" si-a pierdut avantul chiar din start. Sefa diplomatiei americane a sosit in Orientul Mijlociu dupa o lunga consultare cu presedintele George W. Bush, in urma careia fusese conceputa o noua strategie in vederea rezolvarii conflictulu
"Initiativa Rice" si-a pierdut avantul chiar din start. Sefa diplomatiei americane a sosit in Orientul Mijlociu dupa o lunga consultare cu presedintele George W. Bush, in urma careia fusese conceputa o noua strategie in vederea rezolvarii conflictului israeliano-palestinian.
Conform acestei strategii, Condoleezza Rice trebuia sa dea startul in tratativele in vederea infiintarii statului Palestina. Premierul israelian Ehud Olmert nu a fost de acord cu enuntarea celor doua probleme-cheie: statutul Ierusalimului si reintoarcerea refugiatilor palestinieni in locurile natale (inclusiv Israelul de astazi). In cursul convorbirilor avute cu Mahmud Abbas (Abu Mazen), presedintele Autoritatii Palestiniene, cu regele Abdallah al Iordaniei si conducatorii israelieni Ehud Olmert, ministrul Apararii Amir Peretz si ministrul de Externe Tzipi Livni au aparut divergente si neclaritati.
Conferinta de presa anuntata de Condoleezza Rice pentru ieri seara a fost anulata, secretarul de Stat american anuntand, ieri, ca inca nu a venit momentul propice pentru negocieri intre oficialii israelieni si palestinieni, pe tema "statutului final" al teritoriile palestiniene. (Tesu SOLOMOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.