Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca din Cluj isi face baza de date cu personal pentru proiectul dezvoltat de Nokia.

Directorul executiv al AJOFM Cluj, Daniel Don, sustine ca, desi Nokia nu i-a solicitat inca, agentia va veni in intimpinarea ofertei de 15.000 de locuri de munca. „Vom merge in licee si facultati, vom face o baza de date, discutind direct cu elevii, studentii, pentru care putem organiza si cursuri de formare profesionala", a specificat Don.

El spune ca deschiderea Nokia Village la Cluj va atrage forta de munca si din interiorul companiilor locale, iar cele mai mici „ne asteptam, din pacate, sa dea faliment, daca nu vor putea concura pachetul salarial propus de Nokia". AJOFM ar putea organiza o bursa a locurilor de munca pentru compania finlandeza, pentru primele angajari care se vor face anul viitor. „La un astfel de eveniment trebuie sa venim cu cel putin 5.000 de oameni. Vrem sa constientizam absolventii sa nu mai alerge dupa locuri de munca in strainatate, cind au astfel de oportunitati aici. Mai ales ca, in vara, se va decide daca o alta mare companie va veni sa investeasca la Cluj, tot in domeniul tehnic. Investitia, daca se face, va fi dubla fata de Nokia, dar numarul de locuri de munca va fi de 5.000", a precizat Don, fara a dezvalui numele companiei.

El este increzator ca Nokia va apela la AJOFM, deoarece o companie specializata pe recrutarea fortei de munca „ar cere doua-trei milioane de euro pentru un astfel de angajament, pe cind noi facem asta gratis", spune Daniel Don.