Desi engleza este cea mai solicitata limba la angajare, vorbitorii de franceza nu au de ce sa fie frustrati. Firmele cu actionari din Hexagon o considera un avantaj.

Orange, Alcatel, Dacia sau BRD sint citeva dintre firmele pentru care „franceza constituie avantaj". Acestea, impreuna cu Accor, Alstom, Carrefour, Cora, Michelin si alte citeva companii, organizeaza miine cea de-a saptea editie a Forumului francofon al locurilor de munca, la World Trade Plaza.

Forumul urmareste atragerea profesionistilor romani „intr-un cadru cultural".

Preferinta pentru specializarile tehnice

Companiile francofone prezente in Romania la aceasta editie vor sa faciliteze recrutarea studentilor, a absolventilor de facultate, dar si a tinerilor cu experienta. Economisti, informaticieni, mecanici, consultanti, agenti de distributie, contabili, ingineri in constructii, hidrotehnicieni sau topografi sint profilurile cele mai cautate in acest an.

Cerere mai mica

Francezii pun la bataie o gama variata de locuri de munca, astfel incit orice potential angajat are de unde alege. In 2006 au fost depuse peste 8.000 de CV-uri pentru cele doar 4.000 de locuri de munca disponibile. Anul acesta, peste 30 de societati ies pe piata cu 3.000 de locuri de munca, desi organizatorii sint convinsi ca si in acest an firmele vor fi depasite numeric de CV-urile primite.

„N-o sa vedeti niciodata concedieri in masa"

Alcatel-Lucent pune la bataie 50 de joburi, printre care posturile de economist, Marketing Officer, inginer oferte sau inginer dezvoltare software, cu locatii fie in Bucuresti, fie in Timisoara. BRD-Groupe Société Générale scoate pe piata o suta de locuri de munca, fiind in cautare de inginer de sistem, operator ghiseu universal, consilier clientela, administrator baza de date, analist credite, coordonator proiecte si analist risc, analist programator, auditor intern sau asistent directie.

Florin Luca, director de resurse umane la BRD, spune ca „spiritul cartezian al detaliului si al lucrului bine facut este ceea ce-i diferentiaza pe francezi de alte nationalitati". Pentru a intari ideea de seriozitate a companiilor prezente, Florin Luca mai spune ca „la francezi n-o sa vedeti niciodata concedieri in masa".

Dacia Groupe Renault iese si de aceasta data cu oferte atractive pentru tineri. Compania face disponibile 49 de locuri de munca pentru cei care se pricep la mecanica, electrotehnica, electromagnetica, automatica si calculatoare, inginerie economica, finante, contabilitate, marketing, drept sau stiinte socioumane.