Capitanul Nationalei a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Piatra Neamt, oras in care se va juca meciul de maine seara cu Luxemburg (ora 18,30 - in direct la TVR 1), din grupa G a preliminariilor CE din 2008, ca este apt de jo
Capitanul Nationalei a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Piatra Neamt, oras in care se va juca meciul de maine seara cu Luxemburg (ora 18,30 - in direct la TVR 1), din grupa G a preliminariilor CE din 2008, ca este apt de joc. "Briliantul" a lipsit de la primul antrenament efectuat la Piatra Neamt, din cauza unor contuzii capatate la meciul din Olanda.
Mutu a mai declarat ca a fost impresionat de primirea facuta echipei nationale de suporteri, apreciind ca jucatorii primei reprezentative sunt obligati sa dea totul pe teren pentru sustinatorii lor. "A fost o primire extraordinara, numarul mare al suporterilor care au venit la hotel si la stadion ne-a bucurat. Dorim sa ramana alaturi de noi in orice oras vom juca pe viitor. Ca la Piatra Neamt am vrea sa fie peste tot. Am mai fost primiti cu paine si sare si la Craiova si la Timisoara. Faptul ca suporterii sunt alaturi de noi ne obliga, ne face mai orgoliosi, ne obliga sa dam ce avem mai bun in meciurile oficiale", a declarat Mutu. Acesta a precizat ca nici macar in Olanda nu a avut un vestiar atat de modern ca la Piatra Neamt. "Eu nu am mai fost de noua ani aici. Sunt bucuros ca am ajuns sa revad aceste locuri minunate si intreaga arena modernizata. Nici in Olanda nu am avut un asemenea vestiar modern, ci unul de <<doi pe doi>>. Avem toate conditiile, un teren foarte bun de antrenament, ca si cel de joc, toate conditiile pentru a face un meci mare miercuri. Ne asteptam la atmosfera superba in tribune si la o victorie care sa rasplateasca entuziasmul suporterilor", a precizat Mutu.
Lobont vrea Ceahlaul in Liga I
La randul sau, portarul Bogdan Lobont crede ca la meciul de miercuri vor ramane multi suporteri in afara stadionului. "Nationala are suporteri in toata Romania, iar la cat de iubiti suntem in tara ne apteptam ca miercuri, la ora meciului cu Luxemburg, sa ramana multi in afara stadionului. Ne bucura mult cand vedem doua-trei mii de suporteri doar la antrenament, simtim si noi, de acolo din teren, ca sunt dornici sa ne atinga, sa ne simta respiratia, sa discute cu noi", a mentionat dinamovistul. Intrebat daca l-au invitat pe Chivu la Piatra Neamt, Lobont a raspuns afirmativ, in timp ce Mutu a spus ca jucatorul de la AS Roma nu are nevoie de invitatie pentru a fi langa Nationala. "De cat sa vina sa stea in tribuna la meciul Romania - Luxemburg de la Piatra Neamt, mai bine sta la Roma in programul de refacere. Deja a facut mult pentru noi cand a venit in Olanda, sa ne sustina personal. O sa avem mare nevoie de el peste o luna, doua", a comentat Mutu. Altfel, in cursul serii de duminica, Dorin Goian a fost vizitat la hotel de fratele sau, Lucian, legitimat la Ceahlaul. "Dorin este incantat de tot ceea ce a gasit la revenirea la Piatra, nu se astepta la o asemenea primire din partea suporterilor si este incantat de faptul ca Nationala este mult mai iubita in Moldova, decat in Capitala", a spus L. Goian. De asemenea, "tricolorii" au fost vizitati si de Adrian Iencsi, revenit la Ceahlaul, care s-a intretinut mai mult cu Lobont. "Am stat o jumatate de ora impreuna, l-am simtit ca are sufletul alaturi de Nationala si ca se gandeste la ea. La sfarsit i-am urat bafta, sa puna umarul la salvarea Ceahlaului. Un oras ca Piatra Neamt nu are voie sa nu aiba o echipa in prima liga", a comentat Lobont.
Amical pentru sefi
Ieri, sefii FRF si oficialii locali au format o echipa care a pierdut, scor 2-4, un meci demonstrativ disputat cu o echipa de juniori. Pentru echipa oficialilor au jucat Lupescu, Prodan, R. Lefter, Iovan, viceprimarul Vasile Ouatu, N. Pantea, Cristi Vatajelu si I. Marginean. Prodan a declarat ca meciul cu Luxemburg nu ar trebui sa creeze probleme jucatorilor antrenati de Piturca. "Teoretic, meciul nu ar trebui sa ne faca probleme, iar cu o victorie aici si rezultate pozitive in dubla cu Slovenia ne indreptam spre mult dorita calificare", a spus Prodan. La randul sau, Lupescu a subliniat importanta punctelor pe care Romania are sansa sa le obtina. "Nu conteaza cine da goluri, importante sunt punctele si atacarea primelor pozitii din grupa", a spus Lupescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.