Reprezentativa de polo a pierdut aseara barajul de calificare in "sferturile" Mondialelor de la Melbourne, fiind invinsa de Grecia, scor 7-8 (2-2, 2-2, 1-4, 2-0), la capatul unei dispute in care "tricolorii" au avut pana in ultimul minut de joc sansa
Reprezentativa de polo a pierdut aseara barajul de calificare in "sferturile" Mondialelor de la Melbourne, fiind invinsa de Grecia, scor 7-8 (2-2, 2-2, 1-4, 2-0), la capatul unei dispute in care "tricolorii" au avut pana in ultimul minut de joc sansa de a se mentine printre cele mai bune opt echipe ale lumii. Fara sa repete insa superba evolutie din meciul cu Ungaria, echipa pregatita de Vlad Hagiu (foto dreapta) a ratat astfel sansa de a egala macar performanta de la Montreal si urmeaza sa evolueze in zilele urmatoare in grupa valorica 9-12.
"Este momentul adevarului. Au o ora sa demonstreze ce pot", spunea inainte de meci Hagiu, care le-a prezentat jucatorilor sai, la sedinta video, fisa tehnica a fiecarui adversar. Astfel, cu lectia invatata la hotel, dar si din ultimele trei meciuri amicale disputate cu Grecia in ultima luna, poloistii romani au intrat in bazinul MSAC decisi sa obtina calificarea in "sferturi" si au debutat in forta, deschizand scorul prin Al. Matei. Grecii riposteaza rapid prin Schizas si Afroudakis, iar Edi Andrei restabileste egalitatea dintr-o noua superioritate numerica, capitol la care echipa noastra n-a excelat, ajungand pe final la o statistica exasperanta: 13-5 la superioritati si 23-7 la suturi din actiune! In repriza secunda, echilibrul se mentine dupa ce Kadar si Georgescu scutura plasa portii elene, iar Mazis si Vlontakis il pacalesc pe Bertini. Din pacate, la scorul de 3-2, Iosep a irosit o imensa ocazie prin care Romania se putea distanta, interul de la CN Mataro ratand de doua ori o lovitura de penalitate (n.n. - dupa primul sut, arbitrii au dictat repetarea loviturii si eliminarea portarului grec)! Dupa pauza, grecii speculeaza ineficienta ofensivei noastre, din randul careia doar Edi Andrei mai gaseste o data drumul spre gol, si puncteaza prompt prin Kokkinakis, Vlontakis, Afroudakis si Ntokas, desprinzandu-se la 8-5, spre supararea presedintelui FRP, George Gaita, care a reusit in ultimii ani sa impuna printre oficialii FINA un mai mare respect fata de poloul romanesc. De altfel, dupa meciul cu Ungaria, arbitrul Alan Balfanbayev a fost radiat de pe lista JO 2008, comisia de specialitate considerand lamentabila prestatia kazahului. Din pacate, in ciuda eforturilor presedintelui FRP de a face tot posibilul pentru ca poloul autohton sa ramana in elita (n.n. - inaintea meciului a promis chiar prime substantiale, in valoare totala de 30.000 de euro), in ultima repriza, lipsa de personalitate a tunarilor nostri, care si-au tot pasat responsabilitatea, a facut ca Romania sa nu mai poata recupera diferenta, desi Radu Cosmin si Kadar au reaprins sperantele noastre la un moment dat, aducand scorul la 7-8. Au urmat minute de cosmar, arbitrii l-au eliminat pe Busila (trei faulturi), dar si pe alti patru jucatori eleni, dupa care l-au trimis la vestiare si pe portarul Deligiannis pentru proteste, insa Romania nu mai izbuteste sa egaleze si paraseste bazinul cu regretul ca inexplicabilul esec din meciul inaugural cu selectionata Canadei a adus-o pe acelasi culoar cu detinatoarea bronzului mondial. "Au reusit sa se apere foarte bine si au castigat meritat calificarea", spunea suparat Radu Cosmin, care s-a zbatut enorm in centru, obtinand numeroase eliminari. In urma acestui rezultat, Romania intra in grupa valorica mondiala 9-12, ratand si dreptul de a participa la Cupa FINA in 2008, iar Grecia urca in "sferturi", unde va da ochii cu detinatoarea laurilor mondiali, Serbia.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.