Cu catva timp in urma, un grup de paleontologi rusi a descoperit in tundra siberiana un mamut perfect conservat, in carne si oase; era asa de bine pastrat, incat unul din cercetatori, glumind, spunea ca daca ai taia o bucata din el si-ai pune-o la gr
Cu catva timp in urma, un grup de paleontologi rusi a descoperit in tundra siberiana un mamut perfect conservat, in carne si oase; era asa de bine pastrat, incat unul din cercetatori, glumind, spunea ca daca ai taia o bucata din el si-ai pune-o la gratar, ar iesi o friptura grozava.
Mai vasta decat cea siberiana, "tundra" sovietica ne dezvaluie din cand in cand tot felul de animale anistorice nu numai perfect conservate, ci inca in stare de functionare. Unul din ele e acest Vladimir Voronin, un soi de tyranozaur resuscitat de KGB intre Prut si Nistru. E destul sa-i vezi mutra patratos-falcoasa ca sa-ti dai seama ca el apartine altui timp, timpul fiarelor slobozite de la Moscova in toate colturile fostului imperiu rosu. Mai interesant e ca animalu' asta biped a inceput sa vorbeasca. Si despre ce-si da el cu parerea? Exact despre ceea ce-l doare mai rau: despre limba! Astfel aflam ca "limba moldoveneasca este mama limbii ro-
mane" (!!!). (Probabil ca-n creierul foarte mic al lui Voronin, daca limba moldoveneasca e mama limbii romane, tata e la Kremlin...). Si e tare suparat pe Romania ca ofera pe banda cetatenia oropsitilor moldoveni. Pai da, aici are dreptate: daca noi, cei din dreapta Prutului, o tinem tot asa, in cativa ani s-ar putea ca Voronin sa nu ramana in arealul lui decat cu "svoi brat" Smirnov, cu niste ofiteri chercheliti din Armata a paispea si cu receptionerele rusoaice (foarte bune, de altfel...) de la hotelurile din Chisinau.
"Sa ne tinem de neamuri!" - mai tineti minte vorba bietului Mircea Snegur? Asta face si Voronin: se tine de neamurile sale. Pentru ca neam de neamul lui n-are ce cauta in Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.