Creditul de nevoi personale care se transforma in linie de credit este o optiune care rezolva problemele de finantare ce pot aparea pe perioada rambursarii imprumutului bancar.

Cei care poseda in proprietate un imobil au posibilitatea de a obtine un credit de nevoi personale ce poate ajunge pina la 150.000 de euro pe 25 de ani. Imprumutul astfel obtinut se poate transforma intr-o linie de credit, adica el poate fi reinnoit pe masura ce este rambursat.

Alpha Open

Alpha Bank a lansat Alpha Open, un produs cu dubla valenta - credit de nevoi personale, dar si linie de credit prin intermediul optiunilor de reincarcare. Cu Alpha Open clientul beneficiaza de suma de bani solicitata si, pe masura ce ramburseaza ratele la credit, poate imprumuta ori de cite ori are nevoie, fara a i se mai solicita completarea dosarului standard pentru acordarea unui credit. Pentru creditele cu valoare cuprinsa intre 5.001 si 10.000 de euro (sau echivalent RON) perioada maxima de rambursare este de pina la 10 ani, iar pentru creditele intre 10.001 si 150.000 euro (sau echivalent RON) rambursarea se poate efectua pina la 25 ani. Garantia necesara si suficienta pentru acordarea creditu-lui Alpha Open este ipoteca pe un imobil. Pentru a imprumuta noi sume de bani, clientii pot mentine aceleasi rate lunare si prelungirea perioadei de rambursare sau modificarea ratei lunare si mentinerea, reducerea ori prelungirea perioadei de rambursare.

MaxiPlus

Creditul MaxiPlus de la BCR se acorda pe termen de pina la 20 de ani. Din aceasta perioada, in primii cinci ani se pot efectua trageri si rambursari multiple in limita plafonului de credit disponibil, timp in care creditul functioneaza ca o linie de credit. La solicitarea clien-tului, perioada de tragere din credit se poate prelungi cu inca cinci ani, cu respectarea unor conditionalitati privind, printre altele, capacitatea de rambursare. In cadrul perioadei de cinci ani (sau 10 ani in cazul prelungirii), daca beneficiarul ramburseaza, partial sau integral, suma imprumutata, el poate face noi trageri in limita soldului disponibil in contul de credit. Banca poate acorda pina la 150.000 de euro sau echivalent, solicitantul avind posibilitatea de a alege creditarea in lei, in euro sau in dolari.

Expresso NonStop

Oferta Groupe Société Générale este creditul de nevoi personale nenominalizate „Expresso NonStop". Optiunea de reincarcare ii ofera clientului posibilitatea de a obtine, dupa numai un an de la acordarea creditului initial, noi credite, de cite ori are nevoie, pentru valorificarea oportunitatilor sau proiectelor personale aparute pe parcursul derularii creditului initial. Sumele imprumutate, in valoare maxima de 100.000 de euro, pot fi rambursate in 25 de ani.