O adresa web (http://www.pmw.org.il/asx/PMW_mamareem2007.asx?tray&auida2485427) gazduieste unul dintre cele mai cumplite documente ale noii Intifade, cea in care nu numai adolescentii sunt chemati sa joace un rol de prim-plan, ci si copiii. Hamas
O adresa web (http://www.pmw.org.il/asx/PMW_mamareem2007.asx?tray&auida2485427) gazduieste unul dintre cele mai cumplite documente ale noii Intifade, cea in care nu numai adolescentii sunt chemati sa joace un rol de prim-plan, ci si copiii. Hamas TV a transmis, ieri, un program in care o fetita de patru ani joaca rolul lui Duha, fiica lui Reem Riyashi, o femeie care intrat in istoria rezistentei palestiniene. Luptator kamikaze, in 2004 a ucis patru soldati israelieni si a ranit alti sapte la punctul de control Erez dintre Palestina si Israel, detonand centura de explozivi pe care o avea asupra ei. Programul TV a fost difuzat in cadrul programelor pentru copii ale televiziunii Al Aqsa si o arata pe fetita urmarindu-si mama in timp ce-si pregateste centura de explozibil si intreband-o: "Mama, ce duci in brate in locul meu? Un cadou sau o jucarie pentru mine?". Putin mai tarziu, vede la TV relatarea privind misiunea sinucigasa a mamei sale si exclama "Doar acum inteleg ce era mai pretios decat mine" si jura ca-i va calca pe urme. Clipul video se incheie cu imaginea fetitei luand un pachet de explozivi din dulapiorul din camera mamei sale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.