Concertul se afla pe harta turneului european „A Bigger Bang" si va avea loc pe 17 iulie pe Stadionul „Lia Manoliu", sub egida Vodafone Best Music.

Rolling Stones va cinta, dupa citeva zeci de ani de asteptare, la Bucuresti. Show-ul face parte din cel mai mare turneu mondial al trupei, din toate timpurile. Biletele vor fi disponibile pe mai multe categorii de preturi cuprinse intre 87 si 197 de lei, iar cele de la categoria VIP costa 979 de lei. Vor fi puse in vinzare incepind cu 2 aprilie pentru marele public, iar clientii Vodafone Romania pot achizitiona bilete in avans, la adresa www.ticketpoint.ro. „Vodafone Best Muzic a inceput cu Depeche Mode si cu Shakira acum un an, iar acum trece la un alt nivel. Este un exercitiu creat sa includa Bucurestiul pe harta marilor turnee mondiale si o metoda de a ne arata loialitatea fata de clienti", a spus Ken Campbell, Chief Marketing Officer Vodafone Romania. Nu s-au facut inca publice numele trupelor care vor cinta in deschiderea concertului. „Tot ce stim este ca cei de la Rolling Stones isi vor mentine obiceiul de a invita prieteni, artisti internationali foarte buni, pentru a-i sustine in deschiderea show-ului", a spus Livia Solomon de la Vodafone.

Efecte speciale

Spectacolul din 17 iulie de pe „Lia Manoliu" va avea loc pe cea mai mare scena folosita vreodata intr-un turneu si cu o echipa de productie de aproape 300 de persoane. Spectacolul include efecte de scena spectaculoase bazate pe folosirea tehnologiei pneumatice. Scena de la Bucuresti va avea o deschidere de 62,5 metri, adincime de 17,6 metri, inaltime de 21 de metri si o greutate de aproximativ 200 de tone. Ecranul de 50 de metri arata fiecare miscare a formatiei si montaje cu logoul oficial al turneului: Stones Tongue. Momentul de deschidere a concertului include artificii si efecte generate de computer reprezentind Big Bangul. Complicitatea si intimitatea dintre public si artisti vor avea o amploare fara precedent datorita celebrei scene B, care creeaza o „insula" in mijlocul stadionului, glisindu-se perpendicular pe centrul constructiei. Pentru aranjamente se vor deplasa catre Bucuresti 86 de camioane cu echipament, vor munci peste 300 de oameni si se vor folosi 14 macarale.

Record la incasari

„A Bigger Bang" a inceput in august 2005 si a inclus orase din America de Nord si din estul Asiei. Pina la sfirsitul anului 2005, incasarile depaseau 162 de milioane de dolari, doborind recordul turneului Rolling Stones din 2004, de 437 de milioane de dolari. Turneul european debuteaza pe 5 iunie, in Belgia, se incheie pe 21 august, la Londra, si va acoperi cele mai importante tari europene, precum Belgia, Olanda, Marea Britanie, Italia, Croatia, Serbia, Cehia, Germania, Franta, Spania, Ungaria, Danemarca sau Norvegia. Spectacolul de pe 17 iulie de pe Stadionul „Lia Manoliu" din Bucuresti este, fara urma de indoiala, cel mai important eveniment muzical din Romania.

45 de ani de rock’n’roll

Formatia Rolling Stones a fost formata in 1962, la Londra, de catre solistul vocal Mick Jagger, chitaristii Keith Richards si Brian Jones, basistul Bill Wyman si bateristul Charlie Watts, membrii de atunci ai trupei. Albumele „Beggars Banquet" (1968), „Let It Bleed" (1969), „Sticky Fingers" (1971) si „Exile on Main Street", din 1972, au facut istorie. In anii ’90 a urmat o lunga serie de lansari de albume care au spart topurile si au obtinut incasari fabuloase, printre care „Voodoo Lounge" (1994), „Bridges to Babylon" (1997) sau colectia de hituri „Forty Licks" (2002). Intre timp, Brian Jones a murit si a fost inlocuit cu Mick Taylor, caruia i-a luat locul, in 1975, Ron Wood, iar basistul Darryl Jones, care a cintat cu Miles Davis, l-a substituit pe Bill Wyman.