Pentru Jackie Kennedy Onassis (foto), fosta prima doamna a Statelor Unite, "sexul este un lucru urat pentru ca boteste hainele".
"Dragostea este raspunsul, dar in timp ce astepti acest raspuns, sexul ridica alte intrebari interesante. (...) Sexul descarca tensiunile, in vreme ce dragostea le provoaca", este de parere celebrul regizor Woody Allen.
"Nu am fost niciodata obsedat de sex. E ca si cum ai manca o punga de cipsuri. Dragut, dar nu extraordinar", opineaza pop starul britanic Boy George.
Venerabila actrita Zsa Zsa Gabor marturiseste ca nu stie "absolut nimic despre sex pentru ca sunt maritata de cand ma stiu", in timp ce Mae West, actrita americana si sex simbol al anilor '20, considera ca sexul este "sentiment in miscare".
Daca pentru celebrul scriitor britanic Julian Barnes "dragostea este doar o metoda prin care determini pe cineva sa-ti spuna <<iubitule>> dupa o partida de sex", pentru liderul sovietic V. I. Lenin "sexul ar trebui sa fie simplu si neimportant precum consumarea unui pahar cu apa".
"Stiti cumva ce doresc sa obtina femeile atunci cand vor sex? Nici eu", glumestea actorul american Steve Martin. "N-a murit nimeni de prea putin sex. De prea putina dragoste se moare insa", considera scriitoarea canadiana Margaret Atwood.
"Sunt fericit ca nu sunt bisexual. Nu as fi suportat sa fiu refuzat atat de barbati, cat si de femei", spune comedianul britanic Bernard Manning.
"Sexul este lucrul cel mai neinsemnat al tuturor timpurilor", considera artistul american Andy Warhol. "Sexul este gluma pe care le-a facut-o Dumnezeu oamenilor", credea actrita americana Bette Davis.
"Femeile au nevoie de motive pentru a face sex. Barbatii doar de un loc", spune simpaticul actor american Billy Crystal.
"Unii barbati incearca o viata intreaga sa inteleaga complexitatea femeilor. Altii sunt preocupati de lucruri ceva mai marunte, cum ar fi intelegerea teoriei relativitatii", spunea genialul savant Albert Einstein.
Scriitoarea americana Helen Rowland considera ca "un burlac are nevoie de inspiratie pentru a face dragoste cu o femeie, un barbat insurat numai de o scuza", in vreme ca romanicerul J. P. Donleavy credea ca atunci "cand nu ai bani, problema e mancarea. Cand ai bani, sexul. Iar cand le ai pe amandoua, nu mai esti suficient de sanatos pentru a te bucura de ele".
"Jumatate din oameni nu reusesc sa inteleaga placerile celeilalte jumatati", spunea scriitoarea Jane Austen.
"Sexul este surogatul sau inlocuitorul religiei in secolului XX", afirma un cunoscut realizator britanic de televiziune, Malcolm Muggeridge.
"Toata lumea crede probabil ca sunt o nimfomana cu un apetit sexual urias, dar, de fapt, in realitate, eu prefer sa citesc o carte", a marturisit Madonna.
"Viata fara sex este probabil mai sigura, insa cu siguranta este mai plictisitoare, mai marginita. Instinctul sexual este cel care face femeile frumoase, iar pe barbati curajosi si intelepti, desi in realitate nu este asa", sustine umoristul american H. L. Mencken.
Edgar Wallace, scriitor britanic de romane politiste, are o alta viziune: "intelectual este acea persoana care a descoperit ceva mai interesant decat sexul".
Comedianul american Jeff Foxworthy a exclamat la un moment ca "a te casatori pentru sex e ca si cum ai cumpara un avion 747 pentru alunele gratuite pe care le primesti in timpul zborului".
Filosoful chinez Confucius a emis teoria conform careia atunci "cand oamenii au ce manca si cu ce se imbraca, se gandesc la sex".
Scriitorul Henry Miller este de parere ca "sexul este unul dintre cele noua motive de reincarnare - celelalte opt nu au nici o importanta".
Exista si celebritati care au viziuni mai practice si mai putin profunde despre acest subiect, cum ar fi Cary Grant, care credea ca "a face dragoste este cea mai buna metoda de gimnastica".