Judecatoria Sectorului 1 a decis, ieri, retragerea mandatului de arestare internationala emis pe numele fostului director general al CNFC-CFR, Mihai Necolaiciuc (foto), precum si cererea de arestare in vederea extradarii si mandatul de arestare europ
Judecatoria Sectorului 1 a decis, ieri, retragerea mandatului de arestare internationala emis pe numele fostului director general al CNFC-CFR, Mihai Necolaiciuc (foto), precum si cererea de arestare in vederea extradarii si mandatul de arestare european. Aceste documente au fost emise in baza mandatului de arestare preventiva emis in 20 octombrie 2006, ce a fost anulat de catre Tribunalul Bucuresti, care a constatat neindeplinierea unor formalitati procedurale. Tot ieri, instanta a hotarat emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Necolaiciuc, pentru 30 de zile, termen care va curge din momentul punerii in executare. Potrivit avocatului Viorel Spanu, aparatorul luii Necolaiciuc, in acest moment fostul director al CFR, nu poate fi arestat in afara granitelor Romaniei. Pentru acest lucru trebuie emis un mandat de urmarire internationala si un mandat european de arestare.
Tribunalul Bucuresti constatase, miercuri, ca primul mandat de arestare al fostului director general al CNFC-CFR, Mihai Necolaiciuc - acuzat in legatura cu o frauda de peste 27 de milioane de euro - a fost dat cu incalcarea legii, astfel ca instanta a decis rejudecarea cererii procurorilor anticoruptie. Judecatoria Sectorului 1 a rejudecat, ieri, cererea procurorilor DNA privind emiterea mandatului de arestare, solicitare care a fost admisa. (T.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.