Bucurestiul a inregistrat, in ultimii cinci ani, una dintre cele mai rapide evolutii in privinta calitatii vietii, urcind 38 de pozitii, pina pe locul 95, intr-un clasament anual realizat de ECA International. Astfel, Capitala se situeaza pe locul noua in topul cresterilor. Clasamentul analizeaza, in functie de aprecierile rezidentilor straini, conditiile de viata din 254 de orase din lume.

Clasamentul este dominat de Xiamen, din China, Baku, capitala Azerbaidjanului, si New Delhi. Si orasele est-europene, respectiv Kiev, Tirana, Bucuresti, Sofia, Skopje, Vilnius, Zagreb si Varsovia, au consemnat ameliorari importante ale calitatii vietii, urcind peste 20 de locuri in ierarhie. Evaluarea celor 254 de orase a fost realizata pe baza unor criterii privind conditiile de clima, riscul de producere a catastrofelor naturale, accesul la ingrijire medicala, riscul de imbolnavire, transporturile, calitatea si disponibilitatea bunurilor si serviciilor, locuintele, educatia, criminalitatea, climatul socio-politic, dimensiunea comunitatii de expati. Rezultatele sint utilizate de companiile membre ale ECA International pentru a calcula nivelul indemnizatiilor acordate angajatilor expati si familiilor acestora, pentru a compensa dificultatile de adaptare la noul oras de resedinta.

In ierarhia realizata de angajatii europeni, liderul clasamentului este Geneva, urmat de Basel, Copenhaga, Luxemburg, Bonn si Bruxelles. (M.F.)