DHL International Romania si-a bugetat pentru anul in curs investitii de circa trei milioane de euro, fondurile urmand sa fie alocate extinderii retelei de centre de distributie la nivel national si innoirii flotei auto. Potrivit directorului general
DHL International Romania si-a bugetat pentru anul in curs investitii de circa trei milioane de euro, fondurile urmand sa fie alocate extinderii retelei de centre de distributie la nivel national si innoirii flotei auto. Potrivit directorului general al DHL, Gian Sharp, compania mizeaza in 2007 pe o cifra de afaceri de peste 40 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut, pe fondul evolutiilor pietei de curierat si extinderii activitatii.
Potrivit DHL, piata de curierat extern a fost anul trecut de 45 de milioane de euro, valoarea totala a pietei de curierat, inclusiv activitatile locale, ridicandu-se la circa 150 milioane euro. Sharp considera, avand in vedere simplificarea procedurilor vamale dupa aderarea Romaniei la UE, ca piata de curierat va inregistra salturi anuale de 30-40% in urmatorii cinci ani.
DHL a intrat pe piata romaneasca in urma cu 16 ani si detine o retea de 26 de centre de expedieri si unitati de servicii in 23 de orase din tara, deservite de o flota de peste 230 de autovehicule. Potrivit propriilor estimari, compania detine in Romania o cota de piata de 40%, urmatoarele pozitii fiind ocupate de TNT (30,2%), UPS (14%) si Fed Ex (5,3%).
Compania a introdus recent in circulatie un avion de transport Boeing 757-200SF, cu o capacitate de 30 de tone, care a inlocuit o aeronava Antonov 12, cu o capacitate de 12 tone.
Avionul are curse zilnice intre Aeroportul Otopeni si baza regionala de la Bergamo, in Italia.
DHL, detinuta de Deutsche Post World Net, activeaza in doua sectoare - logistica si curierat expres. Compania a raportat anul trecut venituri de 60 de miliarde de euro la nivel global, activitatea de curierat contribuind cu 17,2 miliarde euro.
Compania transfera in fiecare an 1,5 miliarde colete cu o greutate de 1,8 milioane de tone si controleaza o retea de 6.500 de centre de expediere, 450 de centre de sortare si depozite si opereaza o flota de 400 de aeronave si 78.000 de vehicule.
DHL, care detine potrivit propriilor estimari o cota de piata de 37% la nivel mondial, este prezenta in 220 de tari si furnizeaza servicii catre 120.000 de locatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.